vrijdag 19 november 2010

Even Pantoufle voorstellen

Dit is onze hond "Pantoufle" genaamd naar de kangeroe in de film "Chocolat". Ze is een rasechte kruising tussen een Spaanse waterhond (perro de agua) en een Spaanse Podenco-Maneto. Wat een Podenco-Maneto precies is kan je hier lezen. Het enige wat ze van de waterhond heeft, zijn de zwemvliezen tussen haar tenen. Helaas is ze daar niet veel mee, Pantoufle is namelijk heel bang van water ondanks onze vergeefse pogingen die we afgelopen zomer hebben ondernomen om ze te doen zwemmen.


Toufie is een echt gezinslid geworden die precies aanvoelt in welk humeur we ons bevinden. Zijn we ziek, dan komt ze heel dicht tegen ons aankruipen en wijkt geen centimeter van onze zijde. Hebben we eerder een humeurige bui, dan gaat ze liefst zo ver mogelijk van ons vandaag en houdt ze ons nauwkeurig in de gaten. Maar lopen we te dansen en te springen, dan doet ze heerlijk met ons mee en is ze net zo uitbundig als wij allemaal tesamen.
We zouden haar niet meer kunnen missen met haar mooie sprekende ogen vol genegenheid. Bedankt Pantoufle omdat je onze vriend bent!

Geen opmerkingen: