donderdag 23 december 2010

Geglaceerde Mousse van Koffie . Tante Tuut .

Eens geen Spaans recept, maar wel één waar de Spanjaarden tuk op zijn. Ik heb dit recept van "geglaceerde mousse van koffie" gekregen van de schoonmoeder van mijn nicht vlak voordat we naar Spanje vertrokken. Het valt hier heel goed in de smaak, zo goed dat mijn vriendinnen steeds maar opnieuw vragen "Wanneer maak je nog eens die heerlijke mousse klaar?" Ik heb het recept dan ook uitgekozen als dessert voor op kerstavond.
Geglaceerde Mousse van Koffie

Wat heb je nodig om deze heerlijke "Geglaceerde Mousse van Koffie" te maken

  • 3 eieren
  • 75 gram fijne suiker
  • 50 gram donkere chocolade
  • 1 dl sterke koffie
  • 3 dl room
  • dessertkoekjes of koffiebonen


Hoe maak je deze "Geglaceerde Mousse van Koffie"


  1. Maak hele sterke koffie en doe 1 dl in een pannetje.
  2. Smelt de chocolade in de koffie terwijl deze nog warm is en laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Voeg er de eierdooiers bij en roer goed. Laat nu meer afkoelen.
  4. Klop de room op en meng deze bij de ondertussen afgekoelde koffie.
  5. Nu klop je het eiwit met de suiker op en meng je dit onder de massa.
  6. Verdeel alles in kleine glaasjes en laat tenminste 3 uur opstijven.
  7. Ik maak dit dessert altijd van de dag ervoor, dan hebben alle smaken zich goed met elkaar vermengd.
  8. Versier met een desserkoekje of koffieboon. Aangezien ik dit niet in huis had en er hier twee chocolademonsters rondlopen, heb ik er chocoladeschilfers opgestrooid.

Heerlijk smullen nu.

Zo mijn "Geglaceerde Mousse van Koffie" voor op kerstavond is alvast klaar. Cata zal weer in de hemel zijn en wij ook natuurlijk.

Groetjes van Tante Tuut

3 opmerkingen:

vilterietje zei

yummie! dat zal smullen worden, geniet ervan! lieve groeten tot....riet

spookjes zei

ook al ben ik geen koffie drinker ...
zo in een dessertje met chocola ...het klinkt lekker .

moet ik ook eens proberen

Anoniem zei

ik zal het zeker eens proberen hoor