zondag 19 december 2010

Mijn favoriete kookfilms . Tante Tuut .

Mijn absolute favoriete films zijn films over koken. Ik ga er volledig in op, het is alsof ikzelf achter het kookfornuis sta, het geeft me een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Koken voor mij is "leven in het moment zelf", het is één van die zalige momenten van het leven waarop je alles vergeet. Wat is er heerlijker dan koken en er daarna met aangenaam gezelschap van te genieten!

We hebben dan ook al heel wat films gezien die gaan over koken en sommige hebben we zelfs al meerdere keren bekeken omdat ik dan één of ander recept wil uitproberen of me terug helemaal in de kooksfeer wil onderdompelen. Dan droom ik stiekem dat ik sta te koken achter mijn favoriete AGA kookfornuis in één of ander oud landhuis.

Hier zijn ze dan mijn favoriete "kook" films


  • Como agua para chocolate : dit is een fantastische film over liefde, traditie, passie, communicatie en eten. Gebaseerd op het boek van Laura Esquivel "Estar como agua como chocolate" betekent op het punt staan uit te barsten van woede of liefdevolle passie
  • Chocolat : een film over een chocolade winkeltje in een klein, conservatief, Frans dorpje met een prachtige vertolking van Juliette Binoche en Johnny Depp
  • Dieta Mediterranea : de geschiedenis van Sofia, de beste kok ter wereld en de twee mannen die haar leven delen.
  • Estómago : verrassende film over een man die met zijn kookkunst zelfs de grootste criminelen in de gevangenis aan zijn zijde krijgt.
  • Julie and Julia : een waar gebeurd verhaal over de legendarische Julia Child die de Amerikanen de Franse kookkunst leerde kennen en Julie die zo geïnspireerd is door Julia dat ze een blog begint en 524 recepten van Julia maakt in 365 dagen.
  • Fuera de Carta : het verhaal van Maxi, eigenaar van een trendy restaurant, wiens leven overhoop gegooid wordt wanneer hij verliefd wordt op een knappe Argentijnse ex-topvoetballer.
  • Eat Drink Man Woman : prachtige film over een vader chef kok die op zondag voor zijn drie dochters kookt.

En deze lijst van favoriete "kook" films zal ongetwijfeld nog aangevuld worden in de toekomst. En als jullie suggesties hebben zijn die zeker meer dan welkom op het menu!

Geniet ervan en smakelijk!
Groetjes van Tante Tuut

2 opmerkingen:

vilterietje zei

julie and julia, chocolat heb ik zelf ook gezien en er echt van genoten. we hebben een clubje dames en elke maand worden we per mail uitgenodigd om naar de film te gaan. soms zijn we met z'n 2tjes, soms wel 10! maar het is altijd leuk!
lieve groet en tot...riet;)

vilterietje zei

ben vergeten te vragen hoe de kerstmarkt was? ook sneeuw gehad? wij wel 10 centimeter, niet handig om met krukken naar buiten te gaan.
lieve groet en tot...riet:)