dinsdag 28 december 2010

Succesregels bij het Wecken

Doordat ik geen grote diepvries heb en het vele fruit dat ik krijg niet verloren wil laten gaan, ben ik een zeer grote fan van wecken. Het gaat nauwelijks verkeerd en als het dan toch verkeerd gaat, dan heb ik één van de volgende succesregels niet nageleeft.

Mijn Succesregels bij het Wecken


  1. Ik controleer zeer goed mijn glazen en deksels. Alles moet er gaaf uit zien want bij de minste oneffenheid kan het de luchtdichte sluiting, wat het allerbelangrijkste is bij wecken, in gevaar brengen. Ook wanneer je ringen gebruikt, goed nakijken is de boodschap.
  2. Daarna kook ik mijn glazen en deksels in heet water, zo worden alle eventuele schimmels die aanwezig zijn, teniet gedaan. Ik leg de glazen en deksels dan op een nette keukenhanddoek, zonder af te drogen. Wanneer ik ringen gebruik, kook ik die even (een paar minuten) in een pannetje met water waar ik een beetje azijn aan toe voeg en ik gebruik altijd nieuwe ringen. Laat ze tot het gebruik in water liggen.
  3. Vooraleer ik de glazen vul met de bv. warme konfituur, zet ik ze op een vochtige handdoek, dit voorkomt dat de glazen door de hitte gaan barsten. Ik vul de glazen met een pollepel met tuit, dit is zeer handig tegen het morsen of je kunt er natuurlijk ook een speciale trechter voor gebruiken.
  4. Wanneer je toch morst dan veeg je dit af met een propere, iets vochtige handdoek, zo voorkom je schimmelvorming.
  5. Bij confituur plaats ik na het vullen de glazen nog even ondersteboven en dit om de lucht die er nog in aanwezig is kiemvrij te maken.
Veel succes bij het wecken en vergeet de regels niet in acht te nemen!
Groetjes van Tante Tuut

4 opmerkingen:

spookjes zei

hier ook een grote fan van wecken ....
wat werk met alles klaar te maken maar ooo zo snel je eten op tafel !!!

Anoniem zei

tof!
bosnellf

vilterietje zei

ik ben een fan van wckgoed, maar weck zelf niet.
ik heb een buurvrouw met volkstuintje, die regelmatig weckgoed langsbrengt, lief hè?
als ik weer goed ter been ben, gaat ze me leren wecken, zodat ik haar traditie voort kan zetten, haar dochter heeft er geen interesse in, maar ik wél.
lieve groet en tot....riet:)

brigitte.bauwens3 zei

Ik heb vorige week zelfs chocoladecakejes ge-
bakken in weckpotjes en daarna gepasteuriseerd
in de oven. Ik geef je het recept en de werkwijze wel eens door via e-mail. groetjes