woensdag 22 december 2010

Muziekdag - Chambao

Het is alweer woensdag muziekdag deze keer met Chambao, met hun CD Con Otro Aire.
Chambao wordt gerekend tot de electronische flamenco muziek ook wel Flamenco Chill genoemd. De band komt uit Málaga en ze mengen de traditionele flamenco ritmes, de zogenaamde “palos” met electronische muziek. In het Andalusische dialect betekent een “Chambao” een geïmproviseerde tent die op het strand wordt opgezet om zich tegen de zon en de wind te beschermen.


Con Otro Aire is het 4e album van Chambao met een nieuw etnisch geluid. De band die aan de wieg stond van de zogenaamde Flamenco Chill stijl brengt heel wat actuele thema’s onder de aandacht die gaan van de problemen rond emigratie tot de ecologische  toestand van de wereld. La Mari, de zangeres van de band met haar fijne hoge stem zingt met veel gevoel begeleid door de excellente band.


Con Otro Aire betekent letterlijk, met een andere wind en wat we vaak horen is de wind uit het zuiden, de Arabische toonaarden en instrumenten uit Noord-Afrika. La Mari komt uit Andalusië en dat ligt eigenlijk dichter bij Afrika dan bij Madrid.
Het album won in Spanje platinum en is in twaalf landen uitgebracht. Hiermee kunnen we Chambao bij de meest internationale bands van Spanje rekenen en wie houdt van wat afwisseling tussen latin, flamenco chill, relaxerende synthesizer geluiden met een vleugje rumba, komt beslist aan zijn trekken met deze mooie CD.

Wie liever de electronische beats en mixen heeft kan beter “Endorfinas en la mente” even beluisteren of “Pokito a Poko”.

Op Con otro Aire is ook Estrella Morente te horen in het nummer “Lo bueno y lo Malo” en haar vader Enrique Morente bij “Respira”. Wie goed luistert kan hierin de ziel van de flamenco horen. Ondertussen is Enrique Morente gestorven, maar hij leeft zoals vele muzikanten en zangers voort in zijn muziek.

Laat je meevoeren door de "Duende del Sur"......en "Respira" Maar omdat de embedcode is verwijderd van "Duende del Sur" hier dan de fantastische "Pokito a Poko"3 opmerkingen:

zsazsazsu zei

prachtig ! we zitten hier te swingen op onze burostoel ! Zalig die warme muziek, ga ik zeker thuis op de pc zetten, Mercietjes voor deze mooie tip

vilterietje zei

heerlijk melodietje, hier ga ik meer van luisteren! dank je wel voor tipen uitleg.lieve groet en tot....riet

Hilde zei

Prachtig! Hierbij kan je echt niet blijven stil zitten. ¡Ya estoy bailando!¡Me encanta! De zangeres heeft een prachtige stem, die me een beetje doet denken aan die van 'onze' Belle Perez (eigenlijk heeft zij Spaanse roots).
Ik vind het leuk op deze manier Spaanse muziek te ontdekken, want ik hou er echt van! Hasta más tarde, Hilde