woensdag 29 december 2010

Muziekdag - El Arrebato

Wie is El Arrebato
Pure Andalusische pop-rock uit Sevilla, zo zou je de muziek van Javier Labandón het best kunnen omschrijven. Zijn album "Mundologia" uit 2008 klinkt hier regelmatig uit de speakers. Vooral het nummer "Hoy todo va a salirme bien" brengt de sfeer erin. Letterlijk vertaald "Vandaag gaat alles me lukken". Van ons krijgt dit liedje 10/10 voor positivisme.


Arrebato is de lieveling van de Sevillanen en dat komt omdat hij het lijflied heeft gecomponeerd van de voetbalclub van Sevilla, maar dat niet alleen. Hij is een singer-songwriter met enorm charisma en je hoort dat de teksten van zijn liedjes recht uit z'n Andalusische hart komen. Hij zingt uiteraard over liefde of het gebrek eraan, zoals alle bekende zangers al eeuwen doen.


Mundologia van El Arrebato stond 39 weken in de lijst van best verkochte albums in Spanje en de eerste single "Dame Cariño" stond maar liefst vijf weken op nummer één.
Ook de mooie ballad "Mirando pa ti" kwam als single uit en daarin zingt hij "Que tu vales más que la Alhambra", "je bent voor mij meer waard dan het Alhambra". Zoiets kan alleen een echte romantische Spanjaard beweren natuurlijk....


Zoals veel Spaanse bands gebruikt hij graag het rumba ritme in zijn muziek en slaagt hij erin een mooie combinatie te vinden tussen akoestische en elektrische geluiden met goed in het oor liggende melodietjes.
De boodschap van El Arrebato met Mundologia is er één van geluk, positieve energie en genieten van het leven.
Op het album is ook de flamenco-rock gitaarheld van Spanje, Raimundo Amador te horen in het nummer "Quiero Verte". Uiteraard een lekker rockend nummer met mooie gitaarsolo's van Raimundo.



3 opmerkingen:

vilterietje zei

helemaal vrolijk wordt ik ervan! dank je wel en lieve groet, riet:)

zsazsazsu zei

en een schoon ventje ook om naar te kijken !
We hebben weer zitten swingen achter onzen buro ... we gaan veel Spanje verkopen vandaag, want zijn nu helemaal in de mood !

Unknown zei

yep, gelijk hebben vilterietje en zsazsazsu. Leuke, opwekkende liedjes zingt die mooie jongen Javier Labandón. Zalig om mee te zingen en te swingen ergens op een zuidelijk terrasje in het zonnige Spanje!!! ¡Estoy contenta! ¡Todo va salirme bien!!!! ¡Ya ya ya ya!!!!!