maandag 21 februari 2011

Weekend Creativiteiten

Het weekend is weeral voorbijgevlogen en zat boordevol creativiteiten. Vrijdagavond heb ik heerlijke vijgenconfituur klaargemaakt, ik had nog 2 kg vijgen in de diepvries zitten en die moet nodig eens gereinigd worden. Dus ik ben alvast begonnen met de vijgen eruit te halen.
Hoe maak ik die vijgenconfituur?
Ik heb 1,3 kg suiker gebruikt op 2 kg vijgen, dan is de confituur niet zo zoet want daar houden wij niet zo van. Je moet alleen wat langer roeren, maar dan heb je wel die heerlijk gebrande smaak van de zon.

Zaterdag werd er een prachtige dag voorspeld, dus ik was heel vroeg opgestaan om 4 wasmachines te kunnen draaien, maar helaas het goede weer was voor ergens anders en de was hing her en der in ons huis rond. Dan maar lekker haken achter het rollend gasvuurtje. Ik hou nogal van prutswerk dus begon ik aan een patroontje van een schildpadje. Amigurimi noemt zoiets, ik wou dit al lang eens doen en dacht nu begin ik er gewoon aan. Ze zijn wel schattig geworden vind ik. Het tasje dat ik gevilt heb is voor een lief klein meisje en 's avonds heb ik dan ook nog geschilderd met zijdeverf op velours (tercio pelo).

Zondag terug vroeg uit de veren en ja hoor de zon begon er heerlijk door te komen zo rond 9 uur, dus al de was vlug buiten gehangen. Cata en Augustin belden op en we zijn dan nog samen naar Las Conejeras gegaan om de wandeling te doen die we eerder ook al eens deden. De leiband van Pantoufle brak door en ons madam nam de benen. Je zag de kapoenerij zo in haar ogen, ik had haar gelukkig na een tijdje terug aan de lijn want in Las Conejeras mogen geen honden vrij rondlopen, het is een beschermd natuurgebied, en dit om de plantengroei geen schade aan te brengen.
We zagen er een vogel die de vorige keer ook op een rots zat maar nu hadden we onze verrekijker mee, na alle vier eens goed te hebben gekeken lagen we allemaal in een deuk van het lachen. De vogel was een standbeeld het was echt al toeval dat die terug op dezelfde plek zat en je kon het niet zien zonder verrekijker. Thuis hadden we er al verschillende boekjes geraadpleegd om te kijken welke soort vogel het toch zou kunnen geweest zijn, haha!!!

's Avonds heb ik dan van de geverfde stof nog een tasje gemaakt voor de verjaardag van een vriendin met een rits, al word ik daar kriegel van. Ik heb het nooit leuk gevonden om een rits ergens in de naaien, ik krijg er de kriebels van en heb me voorgenomen om eens een goede tutorial te zoeken waar ik het stap voor stap kan doen. Ik maak duizend keer liever knoopsgaten. Vroeger bedacht ik allerlei alternatieve sluitingen en iedereen zei tegen me, "wat heb jij toch altijd van die speciale sluitingen", ze moesten eens weten ;-) ik kon geen rits innaaien in een tasje of zakje waar ook nog eens een binnenvoering in zat en was stiekem jaloers op diegene die dat wel konden. Dus dit wordt mijn uitdaging van de week, ik wil het deze week kunnen!

Zo, het weekend zat lekker vol met allerlei creativiteiten, we zijn ook nog lui geweest hoor!
Prettige week voor jullie allemaal met lekkere recepten en veel creativiteit!
Groetjes van Tante Tuut

6 opmerkingen:

cri-cri zei

heerlijk weekendje zo te zien en dat groene met paarse tasje is prachtig ...ritsen is ook niet mijn ding , maar ik oefen en erger me minder ...maar voor de komende dagen ik alleen maar rustige aktiviteiten op doktersadvies ...benieuwd of me dat lukt ;-)

vilterietje zei

lekker weekendje, maar....is je was inmiddels droog? ik ben een echt luie huisvrouw en gooi alles in de droger, dan vouwen en in de kast.
de tasjes zijn geweldig mooi en de ontvangers zullen er superblij mee zijn. veel plezier met de ritsenoefening:)

Tante Tuut zei

@Vilterietje, ja hoor de was in inmiddels al droog :-) Droogkast hebben we niet, onze electriciteit haalt dit niet, wat dat betreft hebben we een serieuze stap naar achteren moeten zetten toen we naar hier verhuisden. Maar dat zijn we inmiddels al weer gewoon hoor! Alleen die koude binnenshuis daar kan ik maar niet aan wennen. Gelukkig is dit maar 3 maanden op een jaar :-)

vilterietje zei

ik zou haast verwachten dat er nog open haarden waren in spanje? zoals in de oude engelse huizen: 1 in elke ruimte en je kon aan het aantal schoorstenen zien, hoeveel haarden er waren. bedankt voor de info:)

Hilde zei

wat een leuk weekend had je! Grappig het verhaaltje van die vogel!!! Ik at nog nooit vijgenkonfituur, verse vijgen vind ik alleszins een delicatesse! Hopelijk krijg je het 'ritsenzetten' onder de knie.
Ook ik heb vandaag de thermostaat een graadje hoger gezet, de ochtend begon hier met de thermometer onder nul, brrrrr! Groetjes, Hilde

Shanti zei

Zo grappig, dat zelfde heb ik ook ritsen in tasjes, bluuuh, lievre niet due ik doe het ook niet :-) Ziet er mooi uit :-)