woensdag 9 februari 2011

Muziekdag - Juan Luis Guerra . Tante Tuut .

Juan Luis Guerra is geen Spanjaard maar hij zingt wel in het Spaans en soms ook in het Engels. Hij is in elk geval razend populair in Spanje en je ziet hem dan ook regelmatig op de televisie hier als hij een nieuw liedje of een nieuwe CD heeft.

De singer songwriter, gitarist, componist en impresario komt uit de Dominikaanse Republiek en werd daar in Santo Domingo geboren op 7 juni 1957. Juan Luis Guerra kreeg de bijnaam "party boy" - El Niño de las Veladas - toen hij naar het college ging, omdat hij toen blijkbaar al een entertainer was en later studeerde hij muziek aan het bekende Berklee College of Music in Boston.

Zijn vaste  groep heet 4.40, uitgesproken "cuatro cuarenta" en dat komt uit de muziekwereld als de frequentie van de noot LA, gelijk aan 440 Hertz. Mensen die muziek spelen zullen dat wel kennen.
Juan Luis Guerra heeft al heel wat muziekstijlen uitgeprobeerd en hij is enorm fan van "close-harmony" zangstijlen.


De meesten onder jullie kennen Juan Luis Guerra ongetwijfeld van de slow uit het album Bachata Rosa "Burbujas de Amor" van het jaar 1990. Het was zijn allergrootste hit ooit en deze CD verkocht maar liefst meer dan vijf miljoen exemplaren.
Ook een heel goede CD van Juan Luis Guerra is "La Llave de Mi Corazon" - de sleutel van mijn hart - waarmee hij ook weer in de prijzen viel met een Grammy Award en nog eens zes Latin Grammy Awards erbij, een record tijdens de Grammy Awards uitreikingen.

Medicine for my soul, de Engelstalige versie van het titelnummer "La llave de mi corazón" was een hele grote hit en is ook één van ons favoriete nummers van Juan Luis Guerra. Naast de uptempo nummers, plezante merengue en salsa heeft de grote zanger ook bachata en mooie ballads gemaakt. Heerlijke muziek, vrolijke deuntjes, schitterende backing vocals, mooie accordeonrifs van El Prodigio, wat wil je nog meer?

2 opmerkingen:

cri-cri zei

hmmmm... heerlijk...fijne dag !

vilterietje zei

zalig deuntje, ga ik zeker meer van horen:)