dinsdag 28 februari 2012

De Punky Broek Van Mijn Dochter Is Af!


Alles heeft de laatste week moeten wijken voor de Punky Broek van mijn dochter af te krijgen, het ging soms niet zoals verwacht. Zo'n twintig jaar geleden maakte ik bijna al mijn kledij zelf dus ik heb nu wel eventjes moeten puzzelen hoe dat nu ook alweer zat om een rits in een broek te naaien. Ik heb er zelfs over gedroomd! Na de tweede poging is het me toch gelukt en ik geef mezelf een erepluim want ik vind dat ik het heel goed heb gedaan! De volgende keer dat ik een broek naai zal alles dus terug wat vlotter gaan.

Toen ik vorig jaar in oktober een bezoek bracht aan mijn familie in Belgie kocht ik wat naaitijdschriften en deze Punky broek komt uit de KnipMode van oktober 2011, broek nr. 16. Ik heb er zelf wel wat veranderingen aan aangebracht. Zo heb ik er geen broekvouw in gestikt, de figuurnaden heb ik aangepast naar het figuur van mijn dochter, zakjes wou ze niet want die propt ze anders toch maar vol en binnen de korste keren zitten er dan toch gaten in (ik blij). En de tailleband heb ik zelf opgemeten en geknipt in één stuk.

Wat ben ik blij dat ik mijn Brother naaimachientje heb meegenomen naar Spanje. En nu heb ik de smaak van eigen kledij maken terug helemaal te pakken. Deze keer wordt het iets voor mezelf, nee geen punky broek voor mij, laat mijn dochter nu maar lekker gek doen. Maar eerst ga ik toch die tuinstoelen verder afwerken want we zijn vorige zomer door de zitting geschoten en ik wil zo vlug mogelijk van de voorjaarszon genieten!

Gerelateerde artikelen
Punky gehaakte muts met puffstitch

3 opmerkingen:

Hilde zei

't is echt een 'coole' broek geworden! een dikke pluim voor jou en doe zo voort! ben benieuwd naar de eerste creatie voor jezelf

vilterietje zei

de broek is prachtig en door het schotse ruitje echt helemaal áf:)

spookjes zei

tof ! knappe foto !
20 jaar geleden liep ik ook in dat stofje rond :)