dinsdag 3 april 2012

Creatief Schrijven . Tante Tuut .

Creatief Schrijven
We kunnen het allemaal, maar zijn het blijkbaar met ouder worden verleerd om creatief te schrijven. Ik herinner me nog dat ik in een schrijversclubje zat toen ik een tiener was. We lazen gedichten voor, schreven korte verhalen... we hadden geen remmingen. Nu is mijn dochter ook in zo'n schrijversclubje en ik vraag me af hoe het komt wanneer je met ouder worden dat soort creativiteit verliest. Komt het door de zorgen, de faalangst, het niet meer op papier durven zetten wat je daadwerkelijk denkt... Misschien is het wel een mix van dit alles. Ik heb eens een cursus "korte verhalen" gevolgd toen Carmela zo'n jaar of vier was, mijn god wat heb ik me toen uitgeleefd, maar ik moest er een cursus voor volgen om dit terug te leren. Gek is dat hé!

Vorige week stuitte ik terug op deze site, hoe ik er op terecht kwam dat weet ik niet meer. Ik was helemaal niet op zoek naar verhalen schrijven, het kwam gewoon naar me toe en ik werd er door aangetrokken.
Met gretig enthousiasme begon ik te lezen. Hoe kan je leren om creatief te schrijven? De fantasiebundel die binnen in mij verstopt zat begon op te borrelen, het begon lichtjes te kriebelen en voor ik het goed en wel besefte zocht ik een schrift en een pen en begon te schrijven. Ik voelde bij ieder woord dat uit mijn pen vloeide dat het binnenin mij lichter werd. De stap was gezet, nu schrijf ik iedere dag drie A4 bladzijden vol, ik neem gewoon een onderwerp en ik begin, nonstop, tot mijn vat aan woorden leeg is... en daarna een bevrijdend gevoel. Heerlijk is dat!

Probeer het ook eens om creatief te schrijven, fouten maken dat hoort erbij, ik woon 5 jaar in Spanje en ik kan je zeggen dat mijn spelling soms niet meer "het" van "het" is. Ik weet zeker dat je verstelt zult staan van jezelf. Doe het gewoon!

2 opmerkingen:

Unknown zei

lijkt me leuk! schrijf je in het Nederlands of in het Spaans? en komen er af en toe wat van die penverzinsels op jouw blog? ik ben er erg benieuwd naar!!!

Patty Biermans zei

Ben heel benieuwd wat je allemaal uit je pennetje laat vloeien. Zelf kan ik daar op dit moment nog geen tijd voor vrij maken, maar wie weet....ooit!! knufzz...peebee