vrijdag 20 april 2012

Werken onder het minimumloon in Spanje . Tante Tuut .

Minimumloon Spanje
Ja, dat is wat ik nu aan het doen ben, werken onder het minimumloon in Spanje. Normaal gezien bedraagt het minimumloon in zuid Spanje hier ongeveer 4 euro per uur, dat is 641 euro per maand voor een 40 uren werkweek, dit is wel het allerlaagste, mannen verdienen tussen de 750 en 1100 euro. Op het ogenblik ben ik voor een firma in Barcelona de korte inhoud van websites aan het maken aan 3 euro per uur en ik moet zeggen dat ik enorm content ben dat ik een jobke van een maand heb. De voordelen ervan zijn dat ik me niet hoef te verplaatsen, ik geen tijd kwijt ben om van en naar mijn werk te gaan, mijn uren kan invullen zoals ik wil en ik geen belasting hoef te betalen omdat ik onder dat minimumloon zit. En ik leer publiciteitsteksten schrijven aan honderd per uur. Ik noem het meer leergeld dan een inkomen verwerven.

Mijn dag begint om vijf uur 's morgens

Ik sta om vijf uur op 's morgens omdat mijn hoofd dan nog leeg is en het lekker stil en rustig is in huis, zo kan ik toch al wat over dat toetsenbord skaten vooraleer ons dochter naar beneden strompelt voor het ontbijt. Ja, tieners zijn meestal geen ochtendbeesten, ik normaal gezien ook niet zo maar nu kan ik wonderwel goed uit mijn bed. Toch ben ik blij wanneer ik dan om zeven uur het water boven mijn hoofd voel stromen en er terug wat leven in mij begint te komen. Half acht ontbijttijd, ik heb mijn dochter ondertussen al drie keren proberen wakker te krijgen, mijn god wat kan dat mens toch slapen. Tussen acht en tien den afwas, een waske insteken, een deel van het eten klaarmaken voor 's middags en boven of beneden een dweilke slaan. Van tien tot twaalf race ik dan weer als een gek over mijn toetsenbord, tussendoor efkens wat armspier oefeningen om die tennisellebogen wat los te krijgen. Oei, het is inmiddels al twaalf uur, Wim neemt een pauze en gaat met Pantoufle (onze hond) een wandelingetje maken, ik prepareer ondertussen de toasten met olijfolie, zout en tomaat want onze maagjes rammelen er terug op los. Om één uur verzorg ik mijn planten en groenten, maak ik de bedden op, doe verder aan het eten zodat ik het maar hoef op te warmen om half vier. Ja, wij hebben hier de eetgewoontes van de Spanjaarden aangenomen, kan ook niet anders met een dochter die hier naar school gaat en razende honger heeft wanneer ze thuis komt. Vanaf twee tot half vier tokkel ik dan nog maar eventjes op dat Macje van mij en tussendoor stiekem eens op FB kijken want daar valt ook altijd wat te beleven. Half vier, een uitgehongerde tiener komt thuis van school en samen genieten we van een welverdiende (vegetarische) maaltijd. De afwas hoef ik nu niet te doen want dat doet docherlief, bedankt meiske. Oei oei, het is ondertussen al vijf uur, ik ben bekaf en neem een siestaken want om zes uur roepen mijn reclameteksten terug. Dit doe ik nog tot rond acht uur en dan is het wel wellekes geweest voor vandaag. Toch heb ik soms nog de energie om op mijn eigen blogs te schrijven, waar haal ik het toch vandaan. Ja, positiviteit doet veel aan ne mens en ik mag zeggen van mezelf dat ik dat toch wel ben. Amaai wat ne resumé is dat hier, het is ondertussen tien uur en mijn ogen beginnen zo langzamerhand toch naar beneden te hangen. Ik wens jullie allen een goede nachtrust en tot morgen.

Besitos van Tante Tuut

5 opmerkingen:

Nicole Polfliet zei

Amaai,Goed bezig,je geeft me ook weer energie!In ons koude kikkerlandje loopt iedereen te klagen over het slechte weer!Veel werkplezier!Dikke kus van Nicole, ook voor W&C

vilterietje zei

wat leuk zo'n baan aan huis! en....hier is het ook geen vetpot qua betalen hoor, als je plezier hebt aan je werk, krijg je positieve energie en dat is ook heel veel waard:) veel succes en plezier!!!!

zohra zei

Tja gelukkig heb je nog werk en beleef je er plezier aan. Hopelijk gaat het voor jullie ook beteren. Wij kijken het allemaal met ledenogen aan en kunnen alleen maar hopen dat het hier ook niet zover komt want zekerheid heb je nergens meer
Liefs Zohra en dikke knuffel

petronille zei

Waow, wat een energie! Succes!!!

inge zei

fijn dat jobke als ge er u zo goed door voelt ...en die centjes zijn en leuk extraatje ...