maandag 7 mei 2012

Boekreview "Intertwined" The Art of Handspun Yarn . Tante Tuut .


In dit boek Intertwined - The Art of Handspun Yarn, Modern Patterns and Creative Spinning van Lexie Boeger, leer je hoe je op een heel creatieve manier kunt spinnen met heel wat nieuwe technieken. En het is Lexie Boeger zelf die eigenlijk aan het begin staat van deze originele nieuwe spintechnieken. Dit boek is echt een aanrader voor textielliefhebbers.


Je leert er niet alleen over de speciale, maar toch vrij eenvoudige spintechnieken, er staan ook ontzettende leuke ideeën in voor mutsjes, sjaals, vestjes, halskettingen, handschoenen, schoenstrikken, dassen, tasjes... allemaal heel goed uitgelegd en met mooie, trendy foto's.


creatief spinnen
Één van de technieken die beschreven wordt is hoe je met repen papier, hennep, zijdedraad en witte mohair een prachtig garen kunt spinnen die je dan verder kunt verwerken in halskettingen, tasjes, kommetjes en nog veel meer. En waarom niet spinnen met wol en je oude cassettebandjes die anders toch maar stof liggen te vergaren in je kast. Of probeer eens de crazy carding of spinnen met zijde cocoons die in haar boek beschreven wordt.

creatief spinnen
Dit boek, Intertwined - The Art of Handspun Yarn, met zijn 304 bladzijden is een parel om uren in te vertoeven en vanaf nu is het een plezier om de leukste cadeau's zelf te maken.

3 opmerkingen:

Helmi zei

Wat een geweldige tip! Dankjewel en een fijne week.

Tante Tuut zei

Hoi Helmie, ja het is zo een fantastisch boek! Ik heb er al heel veel plezier aan beleefd!
Fijne week voor jou ook!

petronille zei

Het lijkt me een fantastisch boek. Ik wilde het eerst digitaal bestellen, maar ik keek nog even op je bericht en zag dat het 304 blz. is. Dus bestel ik het toch maar in papiervorm. Bedankt voor je tip!