woensdag 9 mei 2012

Creatief Recycleren . Tante Tuut .

De laatste maand heb ik terug heel wat mooie dingen voorbij zien komen om creatief te recycleren. Mensen sturen me zelfs url's van websites op en zeggen dan "Tuut, moet je dit eens zien, echt iets voor jou". Leuk is dit, bedankt hoor vind ik heel fijn! En waar je ook veel inspiratie kan opdoen dat is op Pinterest, ik vind dit fantastisch! Jammer dat ik er tegenwoordig niet zoveel tijd meer voor heb. Enfin, voor creatief te recycleren hoef ik eigenlijk niet teveel te zoeken want ik doe dit zelf alle dagen. Toch zijn er bepaalde dingen waar ik toch echt in bewondering voor sta en die ga ik hier nu met jullie delen.

wol opbergsysteem
Wol opbergsysteem
Omdat ik ontzettend van wol hou en ik mijn eigen wol ook spin is dit een project voor volgende winter. Ik moet eerst en vooral genoeg blikken bij elkaar zien te krijgen, maar of ik er magneten van ga maken dat weet ik nog niet. Toch vind ik dit opbergsysteem voor mijn gesponnen wol het proberen waard.


autobanden recycleren
Oude autobanden recycleren tot stoeltjes
De eerstvolgende keer dat we nieuwe autobanden nodig hebben ga ik van de oude deze leuke stoeltjes maken. Ik zal dus nog een aantal jaren mogen wachten want we hebben net vorig jaar nog maar nieuwe autobanden aangeschaft. Ik zal het nooit vergeten, op weg naar het vliegveld kregen we een klapband. Dat doet toch maar vies hoor!

recycleer je oude lampen
Een kapotte lamp, gooi deze niet weg maar recycleer hem
Mensen die nog met gewone lampen werken kunnen hun oude nu op een hele leuke manier recycleren. Bij ons kan dit niet want heel ons huis is bezaaid met spaarlampen, ik kan misschien eens bij de buren aankloppen. Toch een leuk idee vind ik!

Nu, deze creatieve projecten zijn allemaal heel goed uitvoerbaar en met het recycleren van onze spullen helpen we de natuur en het schenkt voor onszelf heel veel voldoening! Dus aan de slag!

2 opmerkingen:

Gonny zei

Met recyclen kan je zeker leuke dingen doen. Het wol-opberg-systeem is niet alleen handig maar brengt ook nog kleur en fleur...

Ledlampendirect zei

Leuke ideeën!