dinsdag 19 juni 2012

Romige spinazie met kappertjes . Tante Tuut .

Romige spinazie met kappertjes

Terug een kei gezonde vegetarische schotel die niet veel van je kostbare tijd inneemt. Binnen het half uurtje heb je deze romige spinazie pasta met kappertjes op tafel staan, dus ideaal voor wanneer je van een dag werken thuis komt en niet veel tijd hebt maar toch gezond wilt eten.

Ingredienten voor deze Romige Spinazie Pasta met Kappertjes
Romige spinazie
  • grote bundel spinazie
  • twee eetlepels kappertjes
  • klein doosje room om te koken (gewone of soya)
  • 50 gram versgemalen Parmesaanse kaas
  • 250 gram volkoren pasta
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie
Bereiding van deze Romige Spinazie Pasta met Kappertjes

Pasta met romige spinazie
  1. Ontdoe de spinazie van zijn stelen en was deze, laat uitdruppen in een vergiet.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en doe daarna de spinazie erin. Laat zacht worden op klein vuur.
  3. Ondertussen zet je een andere kookpot met water op het vuur voor de pasta.
  4. Wanneer het water kookt voeg dan de pasta en een flinke snuif zout erbij en laat gaar koken.
  5. Wanneer de spinazie helemaal is ingekookt, pureer je deze of snij hem fijn.
  6. Voeg versgemalen zwarte peper bij de spinazie, het zout, de room, de kappertjes en de Parmesaanse kaas.
  7. Laat even doorkoken en zet daarna het vuur uit.
  8. Pasta afgieten, wanneer deze beetgaar is en serveren op borden, de spinazie room erover schenken en heerlijk smullen van dit overheerlijk vegetarisch gerecht.
Hasta la pasta!

2 opmerkingen:

zohra zei

hmmm lekker ga ik zeker eens proberen
Liefs Zohra

Janny de Roo zei

Lijkt mij ook heeeeel erg lekker. Ga hem uitprinten, want anders ben ik straks vergeten waar het recept stond.
Bedankt !