vrijdag 6 juli 2012

Calzone met Broccoli, Koriander en Mozzarella . Tante Tuut .

Calzone
Waar komt Calzone vandaan en wat is het?
Calzone is een dubbelgevouwen pizza en komt oorspronkelijk uit Italië, meer bepaald uit Napels. Ze zijn niet alleen in Napels populair maar hebben vele lekkerbekken veroverd over gans de wereld. Je kunt ze eten als hoofdmaaltijd, lekker uit het vuistje als tussendoortje en wanneer je kleintjes maakt kan je ze meenemen in je broodtrommel want ze zijn ook lekker koud. De vulling daar kan je eindeloos mee variëren en je kan er ook je overschotjes van de dag voordien in verwerken. Niks gaat verloren bij dit heerlijke Calzone recept.

Ingredienten voor de Calzone of dubbelgevouwen Pizza
Hoe je Pizzadeeg heel vlug kan klaarmaken kan je hier lezen.

Dubbelgevouwen pizza
  • 1 kleine ui
  • broccoli
  • Paar teentjes knoflook
  • Verse koriander
  • Bolletje mozzarella kaas
  • Gruyèrekaas
  • Kekererwten voor de vegetariërs
  • Milde Curry
  • Komijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie extra virgen

Bereiding van de Calzone vulling
Vulling voor de Calzone
  1. Snij de ui en de knoflook fijn en fruit deze in de olijfolie.
  2. Haal de broccoli roosjes van de stam, maak dat je heel kleine stukjes hebt en voeg deze bij de ui en knoflook.
  3. Breng op smaak met de milde curry, de komijn, het zout en de versgemalen zwarte peper en laat alles een vijftal minuutjes stoven.
  4. Haal de pan van het vuur en laat een kwartiertje afkoelen.
  5. Doe er daarna de in blokjes gesneden mozzarella bij, de Gruyèrekaas en de kekererwten.
  6. Snij de koriander fijn en doe deze als laatste bij de Calzone vulling. Roer alles goed om.
  7. Verdeel het pizza deeg in drie of vier gelijke stukken of wanneer je kleintjes maakt in meerdere stukjes.
  8. Rol ze uit zoals voor een pizza en doe op de ene helft de Calzone vulling.
  9. Laat een rand over die je dan vochtig maakt met wat water en klap het deeg dubbel.
  10. Druk de randen aan, zo blijft het deeg aan elkaar kleven.
  11. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden C zo'n 30 a 40 minuten. Bestrijk je bakbodem wel eerst met olijfolie.
  12. Serveer er een salade bij en smullen maar!

2 opmerkingen:

cri-cri zei

o ik ben reuze blij met het recept ...probeer ik deze vakantie zeker uit want ik ben gek op calzone ...

Carmen Jonckheere zei

Als komijn-en Koreanderfan zal ik dit eens moeten proberen!!

carmencita