maandag 23 juli 2012

Coín - Zuid Spanje

Gezellig plein in Coín
Gisteren zijn we naar Coín (Zuid-Spanje) gereden en niet zomaar, we wilden er de sfeer nog eens gaan opsnuiven. En we hadden geluk want er was juist een tweedehandse markt en een biologische markt van lokale boeren. Door de gezellige drukte ben ik helemaal vergeten om hier foto's van te nemen.  Ik hou van die markten en deze was behoorlijk groot. Daarna zijn we er onze vrienden gaan opzoeken want we hadden eigenlijk een paar heel belangrijke vragen voor hen.

September 2013 zal onze dochter ofwel in Malaga ofwel in Granada gaan wonen vanwege haar studies en dan willen wij rustig kunnen genieten van een klein huisje op de campo (op de buiten) niet te ver van Malaga (Zuid-Spanje) en met een hoekje om zelf groenten en fruit te kunnen kweken zodat we meer zelfvoorzienend kunnen zijn. Coín lijkt me daarvoor een aangename plaats, op slechts 20 minuten rijden met de auto van Malaga want daar wonen onze meeste vrienden.
Smalle straatjes oud gedeelte
Hoofdkerk Coín


Lekkers uit de tuin en de kippetjes van onze vrienden!
Het klimaat is er in de winter iets zachter, de luchtvochtigheid iets hoger en in de zomer eerder naar de tropische kant. Ideaal dus! Je vindt er dan ook allerlei citrusvruchten zoals appelsienen, citroenen, limoenen... en als het meezit kan mijn avocado er wel eens vruchten gaan dragen. De ene kant van Coín (Zuid Spanje) is warmer dan de andere kant en daar kan je dus veel meer exotische vruchten gaan kweken. We zien wel, we hebben een jaar de tijd om ons plekje te vinden en met de hulp van onze goede vrienden daar valt er zeker en vast iets leuks uit de lucht. :-))

3 opmerkingen:

petronille zei

Ik heb eerst maar eens opgezocht waar Coín ligt, dat is inderdaad een stuk dichter bij Malaga. Hoe komt het dat de ene kant tropischer is dan de andere? De hoogte van de stad, of de windrichting? Ben benieuwd wat je kunt vinden.

Hilde zei

oh, dat wordt weer eens verhuizen! maar in jullie plaats zou ik het ook doen, je bent toch graag bij je kind in de buurt. Suc6 met de zoektocht naar een fijne stek. zomerse groetjes, Hilde ;o)

Tante Tuut zei

Hoi Petronille
Coín ligt in de Vallei van de Guadalorce, dit wordt ook wel eens La huerta de Málaga (letterlijk De groententuin van Malaga) genoemd omdat het er altijd groen is en alles er heel goed groeit. De ene kant van Coín ligt beter beschermd en iets zuidelijker dan de andere kant en daardoor kan je er makkelijker tropische vruchten kweken en de temperaturen gaan daar niet onder de vijf graden in de winter. Terwijl aan de andere kant waar onze vrienden wonen het kwik soms wel onder die vijf graden kan gaan, maar sneeuwen doet het er nooit. Daarvoor moet je dichter tegen de Sierra de las Nieves (Ronda) of de Sierra de la Nevada (Granada) wonen.
Prettige dag nog!