dinsdag 24 juli 2012

Vegetarische Pizza


Vegetarische pizza

We hebben ondertussen al vijf maanden geen vlees meer gegeten en dat bevalt ons prima, alleen mijn man heeft er af en toe wel eens zin in en dan gaat hij een lekkere vlees tapa gaan eten. Voor mijn dochter en mij loopt alles volgens wens, ik ben in een vorig leven ook nog vegetariër geweest denk ik. Toen mijn man en ik 19 jaar geleden gingen samenwonen hadden we een compromis gesloten, drie dagen in de week vlees en 4 vegetarisch en dat is zo door blijven gaan tot vijf maanden geleden. Nu is alles wat ik kook vegetarisch enkel als er vrienden op bezoek komen en zij zijn niet vegetarisch dan maak ik wel een uitzondering klaar voor hen met vis, het moet aangenaam blijven voor iedereen en daar heb ik dan ook geen probleem mee. Ieder kiest zijn eigen leven nietwaar.

Vegetarische Pizza
Ik maak mijn pizza's altijd zelf, een vegetarische pizza is dus zeker geen probleem. Een van de kruiden die ik bijna bij alles gebruik is gemalen, gedroogde gember, het is heel goed voor een goede vertering van je voedsel en het geeft een aangename smaak.

Ingredienten voor de Vegetarische Pizza
  • Kleine courgette
  • Halve preisteel
  • Verse champignons
  • Groene olijven
  • Bolletje Mozzarella kaas
  • Zelfgemaakte tomatensaus
  • Verse pizza bodems
  • Versgemalen emmental kaas
  • Vergemalen zwarte peper en snuifje zout
  • Gemalen, gedroogde gember
Bereiding van de Vegetarische Pizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Smeer een pizza bakbodem in met olijfolie en leg hierop je pizza bodem.
  3. Smeer je pizza bodem in met zelfgemaakte tomatensaus. Recept voor deze saus kun je hier vinden, maar dan wel zonder de hesp blokjes.
  4. Snij de courgette in fijne schijfjes en beleg de pizza er volledig mee.
  5. Snij nu de champignons in fijne schijfjes en leg deze bovenop de courgette.
  6. Vervolgens snij je de prei in hele dunne schijfjes, de olijven en de Mozzarella kaas in blokjes en bestrooi je deze bovenop de rest.
  7. Nu je pizza lekker kruiden met een snuifje zout, versgemalen zwarte peper en gemalen gember.
  8. Bestrooien met de vergemalen emmental kaas en in de oven bakken voor ongeveer 20 a 30 minuten op 180  graden C.
  9. Direct serveren en genieten maar van je zelfgemaakte Vegetarische Pizza.

2 opmerkingen:

Helmi zei

MMMMMMMMMMMMMM, ziet er heerlijk uit! Op het journaal zie ik allemaal beelden over vreselijke bosbranden. Volgens mij woon je daar toch vlak bij. Hopelijk gaat alles goed.

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Ja Helmi, het is ieder jaar weer bang afwachten voor veel mensen en vooral wanneer je buiten een centrum van dorp of stad woont. We hebben één keer een bosbrand heel dicht gehad toen we nog in Ronda woonden, doet maar vies hoor...