zaterdag 1 september 2012

Watermeloen een weldaad voor je lichaam


De watermeloen is één van de belangrijkste vruchten in het zuiden tijdens de zomermaanden. Het verfrist het hele lichaam, doordat de sandía (spaans voor watermeloen) veel water bevat heeft deze enorme reinigende eigenschappen en is dus heel goed voor de urinewegen, het bevordert namelijk de verwijdering van gifstoffen. Watermeloen helpt ook om de bloeddruk op peil te houden. Kortom een gezonde vrucht dus.

Watermeloen
Welke belangrijke vitaminen bevat de watermeloen?

  • Watermeloen bevat zeer veel vitamine A in de vorm van caroteen. Het belangrijkste caroteen is de lycopeen die de vrucht zijn rode-roze kleur geeft. Deze lycopeen geeft ook de tomaten hun rode kleur, de papaya's hun gele-oranje kleur enz... Eenmaal opgenomen door het lichaam zet de lycopeen om in vitamine A, één van de beste antioxidantes. Deze vitamine zorgt ervoor dat het lichaam een hogere weerstand heeft tegen allerlei ziektes, het voorkomt verschillende vormen van kanker en het verlengt je leven.
  • Nog een belangrijke vitamine die de watermeloen bevat, ook al komt deze in veel  mindere mate voor, is de Vitamine C die ook een zeer goede antioxidant is. Deze vitamine helpt vooral om colageen aan te maken in het lichaam zodat schavingen, verbrandingen en andere verwondingen van het lichaam beter en vlugger genezen. Vitamine C is ook zeer belangrijk bij de vorming van nieuw botweefsel bij gebroken botten.
  • Deze lekkere watermeloen bevat ook tal van vitaminen uit de B-groep en één van de belangrijkste daarvan is de Vitamine B6 die helpt bij de opname van koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze vitamine speelt ook een belangrijke rol bij het regelen van ons zenuwstelsel. Een te kort aan Vitamine B6 uit zich in zenuwachtigheid, slaapgebrek, concentratiestoornis en spierzwakte.
Dagelijks een stuk watermeloen eten bij warme temperaturen is een weldaad voor je lichaam. Dit regelt op een natuurlijke manier je waterhuishouding en bovendien kan je op een natuurlijke manier profiteren van de rijkdom aan vitaminen die de watermeloen bevat.

2 opmerkingen:

Patty Biermans zei

Wat zien die watermeloenen er altijd heerlijk fris uit!! Dat moet wel verkoeling geven. Jammer dat ik het echt niet lust:(. knufzz...peebee

Unknown zei

heerlijk fris en sappig op een warme zomerse dag! ik lust ze erg die zoete kanjer, alleen beetje lastig dat er zoveel pitjes inzitten hé ;-) ! lieve groet, Hilde