donderdag 18 oktober 2012

Ingelegde Aubergines, een zuiderse lekkernij!

Berenjena de Almagro
Dinsdag is marktdag in Antequera (Zuid Spanje), dan koop ik lekkere verse groenten en fruit van het seizoen. Maar wat mijn aandacht trok bij mijn favoriete tentje, waar ik altijd van die lekkere zoetzure augurkjes koop, waren de piepkleine ingelegde aubergines. "Berenjena de Almagro" genaamd. Toen ik thuiskwam wist mijn buurvrouw me direct te vertellen dat je die ook zelf kunt inleggen, maar dan moet je natuurlijk een tuin hebben waar je een heleboel aubergines kunt planten en die tuin heb ik nu nog niet. Toch geef ik hier alvast het recept, zo kan ik het ook niet kwijtraken en heb ik enkel mijn eigen blog te doorzoeken wanneer ik het nodig heb.

Deze ingelegde aubergines bevatten een hoog gehalte aan anti-oxidanten, chlorogeenzuur en polyfenolen.

Ingredienten voor de ingelegde Aubergines of Berenjena de Almagro

  • 500 gram kleine aubergines
  • halve bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • 1 soeplepel zeezout, afgestreken
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 glas witte wijnazijn
Bereiding van de ingelegde aubergines - Berenjena de Almagro
  1. Was de aubergines, doe ze in een pan en giet water in de pan tot alle aubergines onderstaan.
  2. Breng de pan aan de kook, laat drie minuten goed doorkoken en doe daarna het vuur uit.
  3. Neem nu je vijzel, doe de overige ingredienten hierin en plet ze een beetje fijn.
  4. Doe de geplette ingredienten bij de aubergines in de pan en giet er het glas witte wijnazijn bij.
  5. Laat nog even doorkoken en giet in gestereliseerde bokalen die je daarna goed afsluit.
  6. Een veertiental dagen laten trekken en listo!
Deze ingelegde aubergines zijn heerlijk als tapa of als bijgerecht met een lekkere vino fino de Jerez, zo'n heerlijke droge sherry.

2 opmerkingen:

zsazsazsu zei

dat moet idd superlekker zijn ! Als onze moestuin volgend jaar lukt, dan ga ik dat zeker proberen !

Hilde zei

die zou ik best graag eens proeven! maar zelf inleggen, neen daar begin ik niet aan!
cariños, hilde