woensdag 7 november 2012

Tante Tuut heeft Spaanse straathond geadopteerd

Net aangekomen in de living
Ja, we hebben een Spaanse straathond geadopteerd, of liever gezegd we hebben hem van de straat opgepikt. Ik kon het niet langer aanzien! Al vanaf september zien we die hond hier rondlopen en iedere dag ging het slechter met hem. Vorige week kon hij bijna niet meer op zijn poten staan, de asielen zitten in gans Andalusië overvol en daarom hebben we de beslissing genomen om hem op te nemen in ons huisgezin.

Eerst hebben we hem grondig gewassen en goed ontsmet met tea tree olie. Daarna een lekkere massage met lavendel olie en twee dagen bijna onophoudelijk slapen op een kussen, tussendoor krijgt hij ook nog Reiki. Ach wat voelt dat heerlijk aan. Na twee dagen was hij terug wat energieker en zijn we ermee naar de dierenarts gegaan die hem meteen ontwormd heeft en ons liet weten dat hij amper twee a drie jaar is. "Maandag terugkomen voor een bloedtest" zei hij, want hoogstwaarschijnlijk heeft hij Leishmaniose en zo kunnen we zien in hoever Rufus zijn lichaam is aangetast. Hij is gelukkig nog jong, zo'n twee a drie jaar en dan zijn ze meestal nog sterk genoeg om er bovenop te komen met de medicatie die ze krijgen. Hij krijgt nu ook iedere morgen extra vitamines. Zeg niet zomaar, we gaan even een straathond adopteren, hier in Spanje is 70 % van de honden drager (positief). Het hangt alleen af van het afweersysteem van de hond of de ziekte tot uiting komt of niet.


Deze morgen ontvingen we, per email, de resultaten van de bloedtest. Hij heeft inderdaad Leishmaniose en de waarden zijn eerder hoog, maar zijn afweersysteem is nog is goede conditie en lever en nieren functioneren nog goed. Dit wil zeggen dat hij nog te behandelen is! Iedereen blij dus! Morgen gaan we terug langs met hond om te weten welke behandeling er best voor hem is. Ik blijf in ieder geval homeopatische producten en etherische oliën gebruiken ook en natuurlijk krijgt hij alle dagen Reiki.

Lekker slapen op de zetel van Pantoufle
Ondertussen heeft onze Spaanse geadopteerde straathond ook al een naam gekregen "Rufus". En wonder boven wonder krijgt hij toestemming om op de zetel van Pantoufle te slapen, maar als hij weggaat dan gaat ze er stiekem terug op. Ons Pantoufle is een teefje en zeer dominant en laat hem wel af en toe merken wie hier de baas is. Hij heeft zo'n zacht karakter dat hij haar maar laat begaan. Ik ben er zeker van dat ze binnenkort samen op die zetel zullen liggen.

Na één week. Pantoufle en Rufus
We hebben Rufus nu een week en hij weet al heel goed dat hij 's morgens en 's avonds op dezelfde tijdstippen eten krijgt en we daarna gaan wandelen. En de zin "Uit de keuken" kent hij ook al heel goed. Alleen hij ziet er niet uit op het ogenblik met overal korsten van het vele krabben en bijten om de jeuk te verdrijven en graatmager is hij ook. Binnen een paar weken is hij ook daarvan verlost en kan zijn haar terug beginnen groeien. En na twee a drie maanden zal je eens zien wat voor een prachtige Pointer hij is.

We zijn blij met onze geadopteerde Spaanse straathond en kijken ernaar uit om volgend jaar op de campo te gaan wonen zodat de honden heerlijk buiten kunnen ravotten.

13 opmerkingen:

androze zei

Mooi verhaal, nu kan Rufus vooral weer op zij positieven komen. Het ziet er een lief beestje uit. En met de zorg en de liefde die hem nu omringt zal het vast en zeker goed evolueren. Succes!

Createlas zei

Gelukkig zijn er mensen zoals jullie! Die hond is vanaf nu met z'n gat in de boter gevallen... Ook wij plukten 8 jaar geleden een poesje van straat dat dan ook nog bleek zwanger te zijn. De kleintjes bleven 8 weken bij ons, kregen allemaal een paspoort en chip en werden persoonlijk door mij met het vliegtuig naar vrienden in België gebracht...
Zorg goed voor Rufus!

Gonny zei

Ze zien er alle twee leuk uit. Dat zal een mooi stel samen worden.

sillie zei

oh dat doen jullie echt geweldig zeg, lijkt me toch enorm spannend ook een zwerfhond? je weet nooit hoe hij zal reageren op jullie?, maar echt super dta jullie dta doen!

Janny de Roo zei

Ik word er sentimenteel van....blijf goed voor hem zorgen a.u.b.

Fan sels zei

Geweldig dat jullie deze hond een goed thuis willen geven. Pas goed op Rufus, je krijgt er vast en zeker veel voor terug.
Groetjes, Truus.

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Bedankt allemaal voor jullie reacties! We zullen zeker goed voor hem blijven zorgen, hij is een schatje!
Mucho cariño de TT

zohra zei

Leuk verhaaltje en het lijkt een schatje. Weeral een hond die goed terecht komt
Liefs Zohra

Unknown zei

ooh wat fijn zeg! Rufus is een geluksvogel dat hij bij jullie terecht is gekomen, in een liefdevol en warm nest! je ziet zo al dat hij een prachtige hond is! succes en een aai voor Rufus! groetjes, Hilde

Unknown zei

Hoe gaat het met Rufus? Voelt hij zich al goed thuis bij jullie?
hartelijke groetjes, Hilde

bleudelavandou zei

Hoe triest...gelukkig heeft Rufus nu een thuis gevonden. Ik heb ook 4 jaar geleden een zwerfkat binnengehaald, ondervoedt, parasieten en niesziekte...maar na enkele weken is zij erdoor gekomen en was zij nog zwanger ook. Tot op vandaag wonen ze allemaal bij ons en stellen het goed...

Ik vind je blog leuk en ga je alvast volgen.

Groetjes
Marieke

Patty Biermans zei

Wat een scheetje! Hij heeft echt een lieve snoet. Fijn dat jullie de stap genomen hebben om hem in huis te nemen. Mijn zus heeft ook een hond uit Spanje geadopteerd. Kruising spaansw windhond en berghond. Ook al zo'n schatje. Als men in de gaten krijgt dat alle spaanse honden zo'n knuffels zijn dan zullen er zeer zeker veel geadopteerd worden.

Veel plezier met Rufus en een dikke knufzzz....peebee

Elma zei

Heel toevallig ben ik op je site gekomen, ik heb genoten van het verhaal van de Spaanse zwerfhond.
Bij onze reizen naar Spanje heb ik deze dieren vaak gezien. Rufus heeft geluk gehad dat jullie hem in jullie huis hebben opgenomen.
Heel veel plezier met je honden.