donderdag 10 januari 2013

Update Rufus de straathond


Rufus de straathond
Het is ondertussen al januari dus tijd voor een update van onze straathond Rufus, die nu iets meer dan twee maanden bij ons woont. Hij doet het goed en heeft het helemaal naar zijn zin. Tussen ons Pantoufle en hem is het op het ogenblik een liefde haat verhouding. Wanneer ze elkaar eens vijf minuten niet zien dan missen ze elkaar, net kleine kinderen. Maar rond etenstijd is het ons madam die hem laat weten dat ze nog steeds de baas is. En wanneer ik Rufus tot de orde roep dan gaat zij er nog een schepje bovenop doen, alsof ze wil zeggen, "heb je het niet gehoord dat je nog niet verder mag".


Hoe is het met Rufus zijn gezondheid?
Zoals jullie reeds weten uit de vorige post heeft Rufus dus Leishmaniose. Nu al die medicatie innemen dit vind ik maar niks, daar is hij alleen maar slap en slaperig van. Nu zijn wij zelf ook geen medicatie mensen, ik heb enkel paracetamol in huis en dan wordt dit alleen maar genomen als het echt niet anders kan. Dus heb ik het ganse internet afgezocht naar een (natuurlijk)middel om hem te helpen. Een paar weken geleden kreeg ik een link door van een vriendin over MMS (Master Mineral Solution). Ik heb er ondertussen zowat alles over gelezen dat te vinden is op het net en ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet. Hij krijgt nu 6 druppels MMS per dag, opgelost in water verdeeld over 8 keer. Ik bevochtig er ook zijn huid mee. In geef hem nu reeds een aantal weken MMS en wat mij opvalt is dat hij veel levendiger is en zijn huid gaat er met sprongen op vooruit.

Rufus en Pantoufle
In welk opzicht is Rufus zijn gezondheid er op vooruit gegaan?

  • Bijna alle verwondingen op zijn huid door insectenbeten zijn genezen;
  • De schurft die hij over zijn bijna gehele vacht had is ook zo goed als verdwenen, dit is met grote sprongen vooruit gegaan sinds ik zijn huid 3x daags bevochtig met MMS;
  • Doordat zijn huid terug gezonder wordt, begint zijn haar opnieuw te groeien;
  • De neusbloedingen zijn volledig gestopt;
  • Het hoesten is ook volledig gestopt;
  • Rufus is toch al enkele kilootjes aangekomen en heeft al meer kracht, we kunnen dus al grotere wandelingen maken (45 minuten a 1 uur);
  • Hij krijgt ook elke dag bij zijn maaltijden sesamzaad of zonnebloempitten want daar zit lekker veel ijzer in.
Aan welke ziekteverschijnselen moet nog gewerkt worden?
  • Hij heeft nog steeds bloedarmoede;
  • Ook zijn klieren staan nog steeds opgezwollen;
  • Rufus heeft af en toe ook last van jicht;
heerlijk genieten in het zonnetje

Dit alles zou allemaal te wijten zijn doordat de Leishmaniose nog niet onder controle is. We blijven Rufus verder behandelen en doen wat we kunnen om hem een aangenaam leven te geven. Het is alsof hij al jaren bij ons is en nu is Rufus dus geen straathond meer!

2 opmerkingen:

cri-cri zei

mooi van je om je het lot van die hond aan te trekken ....het lijkt erop of hij een hondenlevetje krijgt :~)

Janny de Roo zei

Hij ziet er ook wel tevreden uit....Zulke mensen als jullie zouden er meer moeten zijn......dan was het probleem straathond gauw opgelost.....!