donderdag 28 februari 2013

Sneeuw in Antequera - Zuid Spanje - februari 2013

Park Atalaya
Toen we deze morgen naar buiten keken waren we aangenaam verrast want er bleek een behoorlijk sneeuwtapijt te liggen. Dus vlug naar de badkamer, hondjes eten geven en hup de deur uit want ik wou foto's nemen. Nu een paar uurtjes later is de sneeuw al volop aan het smelten en eigenlijk is dit maar goed voor de mensen die op straat moeten zijn. Om 7u30 bergop naar El Torcal met de auto ging echt niet.

Antequera in de sneeuw
Toen we aan het park kwamen ging de poort net open dus we hadden geluk. De man die het park kwam openmaken vertelde ons dat het precies 7 jaar geleden was dat het nog eens had gesneeuwd en toen was het op 26 februari. Wat een geheugen heeft die man, ik weet niet of ik me binnen 5 jaar nog zal herinneren wanneer het in 2013 sneeuwde...

Genieten van de sneeuw
Het park Atalaya ligt buiten het centrum van Antequera en is ook hoger gelegen. Van hier uit heb je een prachtig uitzicht over dit mooie stadje en daar hebben we natuurlijk van geprofiteerd om er foto's te gaan nemen. Voor ons is het net de Avenida de la Legion oversteken om te kunnen genieten van dit mooie park. Voor de honden is het ook iedere keer feest als we er naartoe gaan want ze mogen er los lopen, deze keer heb ik het niet gedaan, ik vond het jammer om het sneeuwtapijt te verstoren. Rufus had het niet zo voor de sneeuw en wou het liefst zo vlug mogelijk terug naar huis toe. Pantoufle vond het heerlijk en wist niet waar eerst te snuffelen.
Kijken jullie mee?






3 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Zo'n bijzonderheid moet je inderdaad opslaan, anders ben je het zo weer vergeten.Prachtige foto's.

Patty Biermans zei

Wat is sneeuw toch mooi! Elk landschap wordt meteen veel sprookjesachtiger (is dat een woord?) Genieten dus. knufzz...peebee

Anoniem zei

ik vind een sneeuwtapijt ook altijd een belevenis! maar daar in Antequera is het natuurlijk nog specialer! mooie beelden hoor!!!
cariños, Hilde