vrijdag 19 april 2013

Tante Tuut's choco pasta recept!

Tante Tuut's chocopasta
Zelfgemaakte choco pasta, zeg mij, wat is er lekkerder dan dit smeuïg smeerseltje op je verse boterham te smeren. En bovendien is het helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken. Ik gebruik altijd hele donkere chocolade en gisteren heb ik terug verse geitenmelk van de buren gekregen, dus die gaat er ook in. Het vergt hooguit 15 minuutjes van je tijd en je krijgt heel wat mmmm reacties van je tafelgenoten. Dus allen aan de slag om deze heerlijke lekkernij te bereiden.

Ingredienten voor je zelfgemaakte choco pasta

  • 250 gram echte boter
  • 100 gram donkere chocolade
  • 1 klein kopje ongeraffineerde rietsuiker
  • 1/2 tas verse geitenmelk of volle melk
  • 1 ei

Bereiding van de zelfgemaakte choco pasta

Tante Tuut's chocopasta

  1. Doe de boter in vlokjes en de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie;
  2. Warm de melk lichtjes op in een pannetje en laat hierin de suiker smelten;
  3. Voeg daarna de melk en de gesmolten suiker bij de gesmolten boter en chocolade en roer goed om;
  4. Haal de pan van het vuur en doe het mengsel nu in een beker zodat je het ei er makkelijk door kan mixen, mix ongeveer 1 minuutje;
  5. Giet in een glazen bokaal en laat afkoelen;
  6. Zet daarna de choco pasta in de ijskast en laat nog een nachtje staan zodat hij goed kan opstijven.

Et voila, jullie zelfgemaakte choco pasta is klaar! En nu smullen maar! Hier geldt natuurlijk ook "overdaad schaadt" ;-). Je kunt de choco pasta ook gebruiken om een biscuit taart mee te verrijken. Yummiiiieeeee!

3 opmerkingen:

Agi zei

Bedankt voor dit leuke recept, dit ga ik zeker eens testen.

Het Knuter Huuske zei

Jammieehh

Groetjes Ivonne

Carmen Jonckheere zei

Levi gaat het proberen....