Knapperige frietjes |
Welke lekkere groenten heb ik er bij geserveerd?
- Oesterzwammen met heerlijke specerijen (onderaan het recept)
- Tomaatjes met verse basilicum, olijfolie van eerste persing en grof zeezout
- Een mix van verse sla uit eigen ecologische moestuin
Recept oesterzwammen - de ingredienten
tapa met champignons |
- 300 gr oesterzwammen of gewone champignons
- olijfolie van eerste persing
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- gebrande paprikapoeder naar smaak
- één glaasje droge sherry
- Breek de oesterzwammen in stukjes, of snij de champignons in plakjes;
- Giet genoeg olijfolie in de pan en zet het vuur hoog;
- Strooi het zout in de pan, de gebrande paprikapoeder alsook de versgemalen zwarte peper;
- Laat de olie flink heet worden en doe daarna de oesterzwammen of de champignons erbij en draai nu het vuur op half;
- Roer alles door elkaar met een houten lepel;
- Zet spatdeksel op de pan en laat eventjes stoven, ongeveer 3 tot 5 minuten;
- Deksel van de pan en nu giet je er het glaasje sherry bij;
- Goed blijven roeren tot alles verdampt is en serveren in voorverwarmde kom.
Gezonde groenten uit eigen tuin |
- handvol rode mosterdsla
- een paar takjes koriander
- handvol jonge blaadjes van de boerenkool
- verse pluksla en rucola
- ajuingroen
- knoflookgroen
- enkele takken peterselie
- olijfolie van eerste persing en grof zeezout
Bereiding groentemix
- Was alles goed en zwier het water op de ouderwetse manier eraf met een handdoek, buiten welliswaar;
- Schik in een kom en snij de groenten die te groot zijn en de kruiden zoals koriander fijn;
- Giet er olijfolie van eerste persing overheen en wat grof zeezout, en smullen maar!
En nu ga ik genieten van een lekkere blonde Leffe! Bueno, y ahora a cocinar!
3 opmerkingen:
lekkerrrrr !
Ziet er heerlijk uit alleen die pint, niet te veel van dat hé...je weet wat dat doet met je lijf ;))) alhoewel alcohol het vet oplost: dus toch hoe vettiger hoe prettiger !? groetjes Katelijne
Alcohol lost vet op, echt?
Een reactie posten