|
Sinaasappel salade uit Coín |
Als er nu een salade is die we heel graag eten en die enorm verfrissend is, is het deze rijkelijke
sinaasappel salade die hier in
Coín (
Zuid Spanje) één van de plaatselijke lekkernijen is. Deze keer komen de bio appelsientjes van onze goede vriend Salvador, muchas gracias amigo! Deze salade is heerlijk bij verse jamón, groentesla, belegen geitenkaas of zomaar als verfrissing tussendoor.
|
De appelsientjes van Salvador |
Ingredienten voor deze sinaasappel salade uit Coín (Zuid Spanje)
- 4 a 5 sinaasappelen
- enkele lente uitjes of gewone ui
- olijfolie extra virgen van eerste persing
- strooiseltje zout
|
appelsiensalade uit Coín |
Bereiding van deze sinaasappel salade uit Coín (Zuid Spanje)
- Ontdoe de sinaasappelen van hun schil en snij deze in vier gelijke delen;
- Verwijder de pitten en schik de appelsienen op een schotel;
- Snij enkele lente uitjes heel fijn en verdeel over de sinaasappelen;
- Nu enkel nog een beetje olijfolie eroverheen sprenkelen en een beetje zout. Nu nog een half uurtje of zo laten rusten buiten de koelkast;
- Serveren die lekkernij!
Van deze
sinaasappel salade uit Coín geniet je meer op heerlijke, zonnige dagen. Tover die maar eens tevoorschijn op een volgend feestje, gegarandeerd succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten