woensdag 30 juli 2014

Confituur van sinaasappelschillen a la Tante Tuut

sinaasappelschil confituur
Ja, je ziet het goed, ik maak confituur van sinaasappelschillen en die is reuze lekker! Het is wel aan te raden dat je enkel confituur maakt met appelsienen van biologische oorsprong. Er hopen zich namelijk veel giftige stoffen op in de schil bij de reguliere fruitproductie en die willen we niet binnen krijgen natuurlijk.


Ingredienten voor de confituur van sinaasappelschillen (1 pot)
sinaasappelschil

  • 100 gram sinaasappelschil (ongeveer 6 appelsienen)
  • 100 gram rietsuiker
  • half glas water
  • half glas sinaasappelsap
  • stukje gember fijngeraspt (optioneel)
  • beetje kaneelpoeder (optioneel)

Werkwijze voor de confituur van sinaasappelschillen
sinaasappelschil confituur

  1. Verwijder de schil van de sinaasappelen met een dunschiller. Zorg er wel voor dat je enkel de schil eraf doet en niet het wit, of althans toch zo weinig mogelijk. Het wit zorgt namelijk voor de bittere smaak en je lichaam kan dit niet goed verteren. De sinaasappelen kun je nu nog enkele dagen in de koelkast bewaren;
  2. Doe de schillen in een pannetje samen met alle andere ingredienten;
  3. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de schillen zacht geworden zijn;
  4. Mix de sinaasappelschillen tot een gladde massa en kook de confituur verder tot de gewenste dikte is bereikt;
  5. Doe deze daarna in een gesteriliseerde glazen pot en laat afkoelen;
  6. Bewaar de confituur van sinaasappelschillen op een koele, maar droge plaats.

Hier worden de sinaasappelschillen nooit weggegooid, je kan er altijd wel iets mee doen. En eens je deze confituur geproefd hebt dan blijf je hem maken. Bij het ontbijt is de sinaasappelschil confituur heerlijk op vers getoast brood met echte boter. Njam njam!

Gerelateerde berichten:
Typische sinaasappel salade uit Coín
Sinaasappel confituur

Geen opmerkingen: