maandag 28 juli 2014

Creatieve Zondag - Maak van een houten dienblad een kleurig verffestijn


houten dienblad beschilderen
Dankzij onze honden zijn we altijd vroeg uit de veren. Ja, Pantoufla en Kika hebben geen wekker nodig om klokslag op hetzelfde uur wakker te worden. Tijdens de zomermaanden is dat steevast tussen 6u en 6u30 en wanneer het zondag is piekt dat soms eens, maar ja, als je op zondag vroeg opstaat heb je wel heel veel tijd om er een creatieve dag van te maken natuurlijk. En dat hebben we dan ook gedaan!

kliederen met verf
Onlangs heb ik me een houten dienblad aangekocht. Vroeger had ik er ook één en dat had ik geschilderd in allerlei leuke kleurtjes en dat wou ik nu ook weer doen, alleen nu ging ik eens lekker kliederen met verf en gewoon doen wat in me opkwam. Na het schilderwerk kwam het doodlewerk, heerlijk gewoon. Nu nog een 5-tal keer met bootvernis vernissen en mijn houten kleurig kunstdienblad kan gebruikt worden.

inoliën met lijnolie en pigment
Wim daarentegen heeft een oud, verweerd onderstel van een tafel terug nieuw leven ingeblazen met lijnolie en pigment. Het onderstel lag hier al een paar maanden bij de buurman te verweren en uit elkaar te vallen, Wim heeft gewoon gevraagd of we het mochten hebben om als tuintafel te gebruiken. Het onderstel diende wel volledig terug vastgelijmd en geschroefd te worden want het viel letterlijk helemaal uit elkaar. Nu nog een tafelblad schilderen en we hebben een mooie buitentafel. Helemaal gerecycleerd! Het vervolg komt eraan wanneer het tafelblad is beschilderd.

Zo, dat was een hele creatieve zondag, we zijn best tevreden met het resultaat. We houden ervan om onze spullen een persoonlijke toets te geven, dat maakt hen uniek en het is ook goed voor ons hertjen (hart) :-)

5 opmerkingen:

Unknown zei

Daar word je vrolijk van, een creatie om trots op te zijn!!

Mieke zei

Heerlijk hé om zulke praxhtige dingen te creeren!!!

Mieke zei

Het lijkt of ik praktisch bedoel maar dat moet natuurlijk prachtig zijn 😜

marmarel zei

Wat ziet dat er heerlijk vrolijk uit en het onderstel is ook weer mooi opgeknapt!

androze zei

Heel mooi, ik krijg schilderkriebels als ik dat zie!