zondag 8 juli 2012

Noten Pesto


Notenpesto
Hier bij ons thuis wordt pesto klaargemaakt in alle vormen en maten. We zijn dol op van die heerlijke Italiaanse pastasaus. Het ideale is dat je deze noten pesto van te voren kunt klaarmaken, hij is ook heerlijk op toast en voor grote of kleine porties (tapas). Je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit en je tafelgenoten weten die heerlijke pesto altijd te waarderen.

Ingredienten voor de Noten Pesto
  • 40 gram bladpeterselie of koriander of gemengd
  • 2 tenen knoflook
  • 175 ml olijfolie extra virgen
  • 70 gram gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelnoten...)
  • 40 gram vers gemalen Pecorino of Parmesaanse kaas
Bereiding van de Noten Pesto
  1. Snij de bladpeterselie of koriander heel fijn.
  2. De look kan je door de pers halen of ook heel fijn snijden.
  3. Hak de gemengde noten fijn.
  4. Doe nu alles samen met de extra virgen olijf olie, de Pecorino of Parmesaanse kaas, het zout en de versgemalen zwarte peper in een vijzel, plet alles goed fijn en roer alles goed onder elkaar. Je kunt natuurlijk ook altijd een mixer gebruiken.
Heerlijk smullen maar van die notenpesto!

Gerelateerde berichten :
Rode en groene pesto
Zelfgemaakte gnocchi van aardappelen met notenpesto


2 opmerkingen:

De Merle zei

Mmmm, ik heb het recept gepind, voor later als de walnotenboom weer zijn vruchten laat vallen!

Groetjes,
Karin

Ik zat trouwens net nog op je blog om je voddenkleed te pinnen. :))

zsazsazsu zei

mmmm kan niet slecht zijn hé !