Nogmaals een lekker vegetarisch gerecht om je vingers bij af te likken. Ik heb dit recept ooit nog eens in een ver verleden klaargemaakt toen ik nog in Gent woonde en dat is zo'n 20 jaar geleden. Maar ik herinner het me nog heel goed want het is toen mislukt. Hopelijk lukt de Gnocchi van Aardappel nu beter, enfin we zien wel.
Ingredienten voor de Gnocchi van Aardappelen
- 450 gram aardappelen om te koken
- 55 gram gemalen Parmesaanse kaas
- 1 ei
- 200 gram witte bloem + een klein beetje meer om te bestrooien
- zout en versgemalen zwarte peper
zie ook pesto met rucola en OIK:
gnocchi met notenpesto |
- Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn en laat ze daarna enige tijd afkoelen.
- Wanneer de aardappelen voldoende zijn afgekoeld ontvel je deze en doe je ze door de passe-vite zodat je een puree bekomt.
- Vooraleer de aardappelen helemaal koud zijn mag je deze kruiden met zout en peper en voeg je ook de Parmesaanse kaas eraan toe. Goed omroeren.
- Daarna voeg je er ook het goed opgeklopte ei eraan toe, nogmaals goed omroeren.
- Nu meng je er beetje bij beetje de bloem onder. Let op goed roeren om geen klonters te hebben!
- Wanneer de masa te zwaar wordt kan je deze verder verwerken op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Bewerk het deeg totdat je het tot een rol kan rollen, voeg bloem toe wanneer dit nodig is.
- Vorm een rol van ongeveer 3 cm doorsnede en snij er met een vork rondjes van zodat de inkepingen van de vork in de gnocchi te zien zijn.
- Leg ze één voor één op een met bloem bestoven oppervlak totdat alle gnocchi zijn gemaakt.
- In een grote kookpot breng je het water aan de kook.
- Wanneer het water kookt doe je de gnocchi (in kleine hoeveelheden) erin en kook je deze 1 a 2 minuutjes.
- Verwijder de gekookte gnocchi met een schuimspaan en doe ze in een voorverwarmde schotel terwijl je de andere gnocchi kookt.
- Serveer deze gnocchi in een diep bord met een lepel noten pesto er boven op.
- 40 gram bladpeterselie of koriander
- 2 tenen knoflook
- 175 ml olijfolie extra virgen
- 70 gram gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelnoten...)
- 40 gram vers gemalen Pecorino of Parmesaanse kaas
notenpesto |
- Versnipper de bladpeterselie of koriander heel fijn.
- Snij de knoflook in kleine stukjes of doe deze door de knoflookpers.
- Hak de gemengde noten fijn.
- Doe dit alles samen met de olie, de Pecorino of Parmesaanse kaas en het zout en de versgemalen zwarte peper in een vijzel en roer alles goed onder elkaar.
- Zet apart tot de gnocchi klaar is.
Deze gnocchi van aardappelen kan je ook altijd maken met rode of groene pesto voor bij een pasta. Weer een heerlijk vegetarisch recept met een Italiaans tintje.
2 opmerkingen:
gebruik roseval aardappelen..het is inderdaad heerlijk! ik maak het met roquefortsaus.. spinazie erbij..
Bedankt voor de tip beatrice!
Een reactie posten