vrijdag 22 juni 2012

Rode en Groene Pesto . Tante Tuut .


Rode en Groene Pesto

Pesto is één van onze lievelingsgerechten en wordt dan ook met regelmaat klaargemaakt. Het is een ideale schotel wanneer je weinig tijd hebt want de bereiding ervan duurt slechts 15 minuten en toch zitten alle vitamines en mineralen die je nodig hebt er in. De belangrijkste basisingredienten voor deze pesto zijn basilicum en olijfolie, voor de rest kan je zelf experimenteren.

Groene Pesto
Ingredienten voor de Rode of Groene Pesto

  • een kleine tas basilicum
  • 80 gr amandelen
  • 80 gr Parmesaanse kaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 ml olijfolie extra virgen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 100 ml tomatenpuree (voor de rode pesto)
  • enkele blaadjes basilicum om te garneren
Bereiden van de Rode of Groene Pesto
Rode Pesto
  1. Neem een vijzel en doe hierin de gepelde en in stukjes gesneden knoflook en de olijfolie en wrijf de knoflook fijn.
  2. Doe daarna de fijngemalen amandelen, de fijngesnipperde basilicum en de Parmesaanse kaas erbij en roer goed om met een houten lepel.
  3. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  4. Wanneer de pesto te vloeibaar is dan kan je er altijd nog wat gemalen kaas aan toevoegen.
  5. Voor de rode pesto voeg je op het einde de tomatenpuree erbij en roer je alles nog eens goed om.
  6. Je kan de pesto ook altijd mixen wil je een gladde saus bekomen.
Je kan natuurlijk altijd varieren met je ingredienten en de amandelen vervangen door gehakte walnoten, fijngemalen pompoenpitten, pijnboompitten... En vervang de Parmesaanse kaas ook eens door Pecorino, zo krijg je een pesto om je vingers bij af te likken!

1 opmerking:

vicarno's mama zei

mmmm... lekker. WIj hadden laatst een pesto gemaakt met peterselie en hazelnoten (en olie en pecorino enzo), die was ook heerlijk.