Berenjena de Almagro |
Deze ingelegde aubergines bevatten een hoog gehalte aan anti-oxidanten, chlorogeenzuur en polyfenolen.
Ingredienten voor de ingelegde Aubergines of Berenjena de Almagro
- 500 gram kleine aubergines
- halve bol knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 soeplepel zeezout, afgestreken
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 glas witte wijnazijn
- Was de aubergines, doe ze in een pan en giet water in de pan tot alle aubergines onderstaan.
- Breng de pan aan de kook, laat drie minuten goed doorkoken en doe daarna het vuur uit.
- Neem nu je vijzel, doe de overige ingredienten hierin en plet ze een beetje fijn.
- Doe de geplette ingredienten bij de aubergines in de pan en giet er het glas witte wijnazijn bij.
- Laat nog even doorkoken en giet in gestereliseerde bokalen die je daarna goed afsluit.
- Een veertiental dagen laten trekken en listo!
Deze ingelegde aubergines zijn heerlijk als tapa of als bijgerecht met een lekkere vino fino de Jerez, zo'n heerlijke droge sherry.
2 opmerkingen:
dat moet idd superlekker zijn ! Als onze moestuin volgend jaar lukt, dan ga ik dat zeker proberen !
die zou ik best graag eens proeven! maar zelf inleggen, neen daar begin ik niet aan!
cariños, hilde
Een reactie posten