Raw food champignons met basilicum-peterseliesaus |
Ingredienten voor de champignons en basilicum-peterseliesaus
- grote champignons (4 per persoon)
- handvol verse basilicum
- handvol verse peterselie
- 1 knoflookteen
- 1/5 theelepel komijnzaadjes
- strooiseltje tijm (vers of gedroogd)
- ongeraffineerd zeezout
- versgemalen zwarte peper
- olijfolie (hoeveelheid bepaal je zelf)
Bereiding van de raw food champignons met basilicum-peterseliesaus
Raw food champignons |
- Doe in een kom of beker de gewassen blaadjes van de basilicum en peterselie, hou er rekening mee dat je alles moet mixen;
- Snij de knoflookteen in stukjes en voeg toe aan de beker;
- Voeg ook het ongeraffineerd zeezout en de versgemalen zwarte peper toe;
- Giet er zoveel olijfolie op dat je denkt dat het een smeuïge massa wordt, beter iets te weinig dan teveel, je kunt er altijd olijfolie aan toe voegen;
- Roer nu de komijnzaadjes en de tijm erdoor en zet de basilicum-peterseliesaus enkele uren in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar zijn vermengd;
- Ondertussen kun je tomatensap persen, pers er ineens genoeg, zo heb je altijd iets bij de hand wanneer je zin hebt in iets;
- Tegen etenstijd rasp je de wortelen, snij je de komkommer in schijfjes en snij je ook het bovenste deel van het hoedje van de champignons;
- Mooi schikken op een bord, een glas tomatensap uitschenken en serveren;
Van de rest van de champignons heb ik een Spaanse tapa gemaakt voor mijn man en dochter. Je kunt de overschot van de champignons ook nog met andere groenten zoals selder, tomaten, koriander, peterselie en komkommer door de sapcentrifuge doen en op smaak brengen met een beetje zeezout. Zo heb je terug een lekker groentesapje.
Raw food champignons met basilicum-peterseliesaus |
Geniet er van!
1 opmerking:
Oh ja.!!!
Een reactie posten