vrijdag 3 december 2010

Vilten Kerstballen


Een tijdje geleden maakte ik vilten kerstballen en ik vond het hoog tijd worden om er nu eindelijk eens iets mee te doen. Dus gisteren en vandaag maakte ik tijd vrij om er glitterdraad op te borduren en een ophangsysteem te maken met allerlei parels. Dus de dozen met parels, allerhande katoen- en glitterdraad, haakpen en naalden werden bovengehaald. Met op de achtergrond Echo and the Bunnymen kon ik me dus eens lekker uitleven.


De vilten kerstballen heb ik op piepschuim ballen droog gevilt, je moet hier wel je volledige aandacht bij houden, doe je dit niet dan zal je vlug de nadelen hiervan voelen. Ik heb namelijk een paar keer in mijn vingers geprikt en wat zijn die viltnaalden toch scherp!

En nu hop naar Sara's winkeltje om de vilten kerstballen daar in de kerstboom te gaan hangen. Heb daar spijtig genoeg geen foto van, had m'n camera niet mee. Onderweg nog heerlijk genoten van het zonnetje, na twee weken regen is het fijn om terug een stralend blauwe hemel te zien. Het is wel koud, maar dat is niet erg, ik vind het heerlijk om 's winters lekker ingeduffeld rond te lopen met muts, sjaal, handschoenen en een heerlijk warme winterjas. En nu moet ik terug aan de slag, want er liggen nog een paar bestellingen op me te wachten en ik heb ook nog een workshop voor te bereiden.

Maar eerst een lekkere warme kop vissoep, om vanbinnen ook lekker op temperatuur te komen.
Tot later en geniet van jullie dag!
Groetjes van Tante Tuut

4 opmerkingen:

zsazsazsu zei

ze zijn heel leuk en vrolijk !
Geniet van de blue sky en het weekend !

vilterietje zei

de ballen zijn zo vrolijk! het probleem met droovilten heb ik ook, net alsof de naald expres nar mijn vingers gaat!!!
lieve groet en tot....riet

engel & (b)engel zei

wat een mooie ballen.
Die ga ik ook eens proberen.
Zou het ook lukken om ze nat te vilten?

Tante Tuut zei

Bij nat vilten gebruik ik altijd ping-pong balletjes, lukt heel goed. Volgende week in de workshop werken we op deze wijze, ik zal de foto's wel uploaden.
Prettig weekend aan allen!
Groetjes van Tante Tuut