donderdag 10 november 2011

Carmela's netbook

We kochten onze zestienjarige dochter Carmela onlangs een Netbook PC. Zo'n superhandige kleine laptop, weegt amper één kilogram en heeft een scherm van ongeveer 25 cm groot. De mini laptop computers zijn op korte tijd heel populair en bovendien spotgoedkoop geworden.

Kenmerken van de Eee PC van Asus
Het model 1011PX
  • PROCESSOR : Intel Atom N570
  • Harde Schijf : 320 GB
  • Scherm : 10.1 ''
  • DDR3 : 1 GB
  • Batterij : 3 cell Li-Ion
  • Besturingssysteem : Windows 7 Starter
  • Dikte : 1 inch 
  • Gewicht : 1 kg
Verder heeft de netbook Asus 1011 PX een ingebouwde webcam, een microfoon, een geheugenkaart slot waar de SD of MemoryStick kaartjes inpassen.
Als aansluitingen voor externe apparaten zijn er 3 usb poorten, een netwerkkabel aansluiting (LAN) en verder ook nog een VGA monitoruitgang. We kunnen met die VGA uitgang dus op het 32 inch scherm van de Sony TV aansluiten, altijd leuk om jullie YouTube video's te bekijken op groot scherm.

De Eee PC van Asus, de grote computerfabrikant uit Taiwan, is mooi afgewerkt en super licht.
Onze dochter kan nu met haar eigen Netbook op internet, chatten WOW spelen (World of Warcraft), haar muziek en foto's bewaren, Skypen, downloaden, uploaden, op haar blog schrijven ... Kortom zowat alles wat je vandaag allemaal met een gewone grotere PC of laptop ook doet.
Het enige wat er niet mee kan is CD of DVD schijfjes branden, maar dat is ook al ouderwets ondertussen. De schijfjes worden nu al meer gebruikt om te recycleren dan wat anders.

Het uitwisselen van bestanden gaat gewoon via een usb stick en via een usb poort kan je uiteraard altijd een externe harde schijf aansluiten om een backup te doen, als je dat wil. Bestanden en documenten worden nu ook steeds meer in de "cloud" bewaard. Bij Google documents bijvoorbeeld kan je dingen die je absoluut niet kwijt wil geraken uploaden en foto's kunnen bij Flikr of bij Picasa foto albums bewaard worden.

Carmela was heel erg blij met haar Netbook en we zijn er zeker van dat ze er goed zal voor zorgen en dat het mini peeceetje ook wel zijn tijd zal meegaan.

5 opmerkingen:

vilterietje zei

.........en als hij zijn tijd bij dochter heeft uitgediend, mag mama hem overnemen?:)

Cash en Els zei

Ja dat zijn inderdaad mooie dingen. Je hebt ze tegenwoordig ook in allerlei geinige kleurtjes.
Als ons lappie overlijdt gaan we ook voor zo'n ieniemienietje ;o))

Patty Biermans zei

Niet alleen jonge mensen zijn blij met zo'n laptopje. Ook mijn DH wil er een!! Lekker klein, kan hij lekker op de bank, lui onderuit, met een wiskhytje, laptoppen :D. knufzz...peebee

inge zei

heerlijk toch dat die jongeren zo hun eigen ding kunnen doen... en ja hier nam ik ook altijd het oude over ...tot ik vorig jaar voor een nieuw exemplaarke ging ...in jaren een stuk voor mezelf , helemaal nieuw ...het was een plezier !

Unknown zei

lijkt me erg handig om mee op reis te nemen! Ik sleur steeds die 'grote' laptop mee. Zo'n een netbook zet ik ooit wel eens op mijn verlanglijstje. Of als de kindere vragen: "mama, wat zou je graag hebben als Kerstgeschenk?", kunnen ze misschien samenleggen en me zo'n netbook boeken! Jaaaaaaaa, ik wil er ook één! ;-)