donderdag 1 december 2011

De Punky Gehaakte Muts met Puffstitch steek . Tante Tuut .

Onlangs zag ik bij Vilterietje deze gehaakte muts en ik was meteen verkocht. De puffstitch deed me aan mijn moeder denken want zij maakte ook mutsen voor ons met deze leuke steek. Ik weet niet hoe ze in het Nederlands heet, maar misschien weet iemand van jullie dit wel.

Ik heb de muts gehaakt met veel fijnere wol wat heel wat meer toertjes opleverde (wat ik me soms wel beklaagde, maar het is me toch gelukt!). Een patroon heb ik niet gebruikt, ik kan me er toch niet aan houden, dus toen ik aan de rand kwam en ik steken begon te minderen heb ik toch een keer de rand volledig opnieuw moeten doen. Maar ja, dat heb ik er dan voor over. Aan de rand heb ik ook nog een fantasiesteekje gehaakt.


Mijn dochter is in ieder geval blij met haar punky gehaakte muts met puffstitch steek en met de overschot van de wol heb ik ook nog eens een leuk portemoneeke kunnen haken. Zo hoeft ze haar kleingeld niet steeds in haar broekzakken te proppen en wordt dit niet meer meegewassen in de wasmachine.

Hieronder vind je een filmpje van hoe de de puffstitch steek kunt haken voor linkshandigen.

4 opmerkingen:

Patty Biermans zei

Wat een mooie kleurencombinatie, zeker bij die prachtige haarkleur!!! Leuk dat filmpje, ik wist niet dat je ook linkshandig haken had. Dacht dat linkshandigen ook gewoon rechts haken. :)). knufzz...peebee

Unknown zei

wooooow, ik vind het een prachtmuts geworden! 'k Kan het geloven dat dochter er dolblij mee is!!! ;-)

vilterietje zei

zo'n leuke muts geworden en je hebt helemaal gelijk met die patroontjes, halverwegen wil je toch eigenlijk net weer iets anders:)
mijn volgende muts ga ik je imiteren! liefs van vilterietje XX

Anoniem zei

zo wijs! ik ben linkshandig maar haak rechts. ik ga ook zo'n mutse haken. :-) bosnellf