vrijdag 27 maart 2015

Amandelmelk maken - Hoe doe je dat? - Video - Tante Tuut

Amandelmelk zelf maken
Sinds we hier in Coín (Zuid Spanje) wonen maak ik altijd zelf onze amandelmelk, we hebben dan wel natuurlijk het geluk van twee amandelbomen te hebben. Maar ook al heb je geen amandelboom, dan is het nog stukken goedkoper dan de kant en klare amandelmelk die je in de winkel koopt. Amandelmelk maken is helemaal niet moeilijk, het enige wat je ervoor nodig hebt is een blender.

Hier zie je hoe ik mijn amandelmelk maak:


Amandelen zijn rijk aan eiwitten en bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten. De hoeveelheid eiwit dat in amandelen zit kun je zo vergelijken: 10 amandelen hebben min of meer dezelfde hoeveelheid eiwit dan 225g vlees. De melk is tevens een bron van vitamine E, selenium en mangaan. Maar ook heel veel flavonoïden, (dit is eigenlijk een verzamelnaam voor een grote groep stoffen die van nature voorkomen in planten) die de gezondheid van het hart verhogen en bijdragen tot het verminderen van de cholesterol.
Amandelmelk is gunstig vanwege de voedingsstoffen, het is laag in vet en bevat geen lactose. Dit alles maakt het een goed alternatief voor mensen die allergisch zijn voor koemelk.

Hoe je je amandelmelk maakt, hangt af van je eigen smaak. Wil je dat de melk goed doorsmaakt, dan neem je gewoon wat meer amandelen. Of wil je dat hij zoeter is, dan mix je er wat honing, dadels of vijgen doorheen.

Proost!




Geen opmerkingen: