maandag 26 oktober 2015

Het besluit staat vast, we verhuizen naar Frankrijk!

Ja, jullie lezen het goed, we verhuizen volgend jaar naar Frankrijk! Naar de Mayenne in het noord-westen van Frankrijk, gelegen in de regio Pays de la Loire. Prachtige natuur, een glooiend landschap met iets warmere temperaturen dan België en Nederland. Minder regen, maar toch nog genoeg om voldoende regenwater te kunnen opslaan voor de groentetuin en dergelijke.

Links woonhuisje met daarnaast nog twee stalletjes
Tot voor kort was er geen haar op ons hoofd die eraan dacht om uit Spanje te vertrekken. Waar we voor de zomer nog maar nu en dan over spraken wordt nu in versneld tempo waargemaakt. Eens het balletje aan het rollen gaat... Gek hoe alles in een mum van tijd kan keren. De warmte en het water spelen hierbij een heel belangrijke rol. Nu hebben we in de Mayenne goede vrienden wonen waar we al zo'n 35 jaar mee bevriend zijn en waar we mee gaan samenwerken en ruilen. Dat maakt het natuurlijk makkelijker om die stap te zetten. Ook zijn we nu ietsje dichter bij de familie en vrienden in België en stelt het ons in staat om met de auto de afstand naar België te overbruggen. Allemaal puntjes die toch op ons verlanglijstje stonden.

Hier komt de groentetuin en de schaapjes
Emotioneel is het natuurlijk wat anders want we hebben hier de afgelopen 9 jaar een leven opgebouwd, we hebben hier veel geleerd en daar ben ik dankbaar voor. We zullen met pijn in het hart onze vrienden hier verlaten, er zijn alvast al plannen gesmeed om elkaar terug te zien. Het moeilijkste zal zijn wanneer we afscheid van ons dochter gaan nemen, want zij blijft in Spanje wonen. Niettemin zal dit een goede reden zijn om zeker nu en dan af te komen!

En nu moet er van alles en nog wat geregeld worden. Mijn hoofd tolt, overal hangen "nog te doen" papiertjes op, het wordt wikken en wegen om te beslissen wat we meedoen en wat we hier achterlaten. Dat zal best wel eens frustratie met zich mee brengen, maar we kunnen gelukkig goed afscheid nemen van materiële dingen en binnenkort gaat ons dochter samenwonen met haar lief, dus alles komt goed terecht.

Nu moet er nog een hele papierwinkel afgewerkt worden, best wel spannend allemaal! Maar beetje bij beetje komen we er wel!

Hier zie je alvast wat foto's van ons paradijsje daar in Frankrijk! Meer foto's volgen nog.

Tot later en de groetjes!
Wim en Trudis




6 opmerkingen:

petronille zei

Ah, la douce France! Leven als god in Frankrijk, dat kan hoor! Ik heb er zelf 10 jaar gewoond. Succes!

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Bedankt petronille! We gaan er daar zeker een succes van maken!

spaansesuzy zei

Wat een verrassing,maar je bent een zigeuner net als ik en dat lukt ons overal wel.
Wij moeten volgend jaar ook weer uit het huis,dus je brengt me op ideen.
Wens jullie alle geluk en we horen wel van je via de blog zeker.
Knuffels

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

@spaansesuzy
We horen of zien elkaar zeker nog wel via de blog! En ook voor jullie alvast een aangename zoektocht naar een nieuw huisje.
Un abrazo

Cueva Don Pablo zei

dat nieuws slaat in als een bom, jij die zo goed bezig was hier in Spanje... maar als je je zinnen op iets anders gezet hebt dan zal je daar wel een goede reden voor hebben. Wij wensen jullie het allerbeste met het afhandelen van de papiermolen, de verhuis, het op poten zetten van je nieuwe leven en succes met al je toekomstige plannen. Jammer dat we elkaar nooit in levende lijve ontmoet hebben maar we houden zeker contact. En als Carmela iets mee heeft van je positieve energie dan zal ze zeker haar weg vinden en haar doel bereiken. Heel veel geluk met deze nieuwe uitdaging, wij duimen voor jullie. Un abrazo fuerte!

Janny de Roo zei

Dit had ik niet verwacht, maar wat een stap moeten jullie weer zetten om alles geregeld te krijgen. Begrijpen kan ik het wel. Water is één van de eerste levensbehoeftes en dat was wel afzien in het jaar 2015. Onze familie in Javea (Alicante) heeft er weinig last van gehad, omdat de stad haar eigen watervoorziening heeft. Zo te zien krijgen jullie weer een mooi stekkie in Frankrijk en ik wens jullie dan ook heel veel succes toe ! We zien elkaar weer op de Blog !