maandag 29 november 2010

Oldtimers op een Sunny Afternoon in Ronda

Op deze "Sunny Afternoon" hoorden we plots getoeter in de straat, geluid van claxons uit de jaren zeventig en eerder. Alle bewoners kwamen naar buiten om te kijken wat er allemaal gebeurde. Zoals elk jaar was er een bijeenkomst van wat wij "oldtimers" heten en ze reden met veel getoeter doorheen Ronda. In het Spaans heten ze dat "vehiculos clásicos". Ik hou wel van die nostalgie en van mensen die de moeite nemen om die auto's van vroeger terug in schitterende staat te brengen.

Retro is leuk en bij auto's kan je goed zien hoe we evolueren. Als we naar de doorsnee modellen van verschillende merken kijken van vandaag zien we eigenlijk niet veel onderscheid meer. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een Seat Leon of Cordoba, toevallig de modellen die je hier nu het meeste ziet, binnen 30 jaar in zo'n optocht zullen rondrijden. Veel automodellen zijn quasi identiek en als er geen merklogo zou opstaan kan je met moeite raden van welke fabrikant de auto is. Vinden jullie dat ook?
We hebben allen genoten van die oldtimers in Ronda en de Chevrolet is toch één van mijn favorieten, fantastisch vind ik dat, ook de MG, Rolls Royce, Mercedes en nog veel meer passeerden de revue.

Wat zeker ook uniek is, is het geluid van de Kinks. Van bij het eerste akkoord hoor je duidelijk die drive en rock spirit van de geniale groep uit de jaren zestig. Ray Davis en zijn companen zingen "Where have all the good times gone?. Dat vond ik wel passen bij de défilé van die mooie oldtimers in Ronda. Klik op de Play-knop om de video te bekijken. Veel kijk en luisterplezier.
Wim

2 opmerkingen:

zsazsazsu zei

wimderonda heeft da heel goed gedaan die reportage ! :-)

vilterietje zei

inderdaad: where have all the good times gone?
heerlijk zo even in het verleden weg te zwijmelen. de fiat 500 en de kever brachten speciale herinneringen naar boven.
dank je wel, lieve groet en tot.....riet