maandag 6 december 2010

Noten en Pitten in je Dagelijk Dieet . Tante Tuut .

Noten en Pitten zijn een ideale aanvulling voor je dagelijks dieet en zorgen voor een verminderde kans op de ontwikkeling van overgewicht, maar natuurlijk "overdaad schaadt". Ze zijn heel goed voor mensen met hartziekten en vaatziekten en zijn het ideale tussendoortje voor diabetici. Hier in het zuiden worden ze heel veel gebruikt in slaatjes en als tussendoortje. Wie al eens naar Spanje is geweest zal ongetwijfeld op de vele pleintjes en in de parken, de mensen pipas hebben zien eten. Dit zijn zonnebloempitten, geroosterd, gezouten enfin je hebt ze hier in allerlei variaties en zijn super lekker!


Gedroogde  amandelen, hazelnoten, pistashnoten, cashewnoten, pijnboompitten, zonnebloempitten enz. zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Noten en pitten zijn rijk aan antioxidanten, sporenelementen en essentiële vetzuren.

Ga je op stap, dan kan je zelf een mengeling van verschillende noten samenstellen. Ze nemen niet veel plaats in je handtas in en zijn super gezond wanneer het eerste hongergevoel de kop opsteekt.

Welke Noten en Pitten zijn goed voor je Dagelijks Dieet

  • Amandelen


Verbeteren het zenuwstelsel, ze ontsmetten de darmen en helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Amandelen helpen ook bij de doorbloeding van ons lichaam.

  • Cashewnoten


Helpen bij het voorkomen van de ontwikkeling bij bepaalde kankersoorten, cashewnoten verlagen het cholesterolgehalte in ons lichaam en hebben een zeer groot antioxidante gehalte.

  • Hazelnoten


Ook deze soort noten helpen het cholesterolgehalte te verlagen en hebben een groot effect bij het risico van de ontwikkeling van atherosclerose en hart- en vaatziekten. Hazelnoten helpen tevens bij het voorkomen van botontkalking en osteoporose.

  • Pijnboompitten


Ze verbeteren de werking van het zenuwstelsel. Pijnboompitten zijn ook goed voor de cholesterol, bloedarmoede, hart- en vaatziekten en aderverkalking. Deze pitten zijn erg voedzaam en verfrissend en worden aanbevolen aan personen met vermoeidheid, bloedarmoede en ook aan diegenen die lijden aan osteoporose en botontkalking.

  • Pindanoten


Bezitten een hoog antioxidante gehalte en zijn een uitstekend ontsmettingsmiddel voor de luchwegen. Pindanoten helpen ook bij bloedarmoede.

  • Pistachnoten


Zijn uitermate geschikt voor een goede darmflora, dragen bij tot een lagere bloeddruk en zorgen voor een gezonde cholesterol. Pistachnoten verbeteren ook de overgevoeligheid voor insuline.

  • Walnoten


Voorkomen hart- en vaatziekten en helpen bij het voorkomen van slechte cholesterol (LDL). Walnoten voorkomen ook bloedstollingen en helpen de bloedvaten zich te ontspannen zodat de druk kan verlagen. Ze verbeteren ook de premenstruele symptomen en zijn een uitstekende bescherming voor de huid. Walnoten worden aanbevolen aan mensen die hartproblemen hebben, depressie, last van stress of vermoeid zijn.

  • Zonnebloempitten


Naast haar antioxidante eigenschappen, verminderen zonnebloempitten ook het risico op hart- en vaatziekten, ze bevorderen het goed functioneren van de hersenen en voeden de huid zeer goed. Ze worden aanbevolen aan mensen die lijden aan osteoporose of botontkalking en zijn ook zeer goed voor personen die een melkintolerantie hebben.

Conclusie
Voor een gezonde levensstijl zijn Noten en Pitten in je dagelijk dieet dus zeer zeker aan te raden. Nog zo een gezondmaker is het Vijgenbrood, meer nieuws hierover aan het einde van deze week.
Prettige maandag!
Tante Tuut

7 opmerkingen:

vilterietje zei

leuke turorial, zeer leerzaam en niet betuttelend. Lieve groet en tot....riet

zsazsazsu zei

amai ! Gezondheid en plezier gecombineerd hé !
Lekkkkkerrrrrrrrrrrrr

Michaja zei

Dat noten gezond waren wist ik wel maar zo'n uitgebreide beschrijving had ik nog niet gezien/gelezen.
Dank je wel daarvoor. Ook voor je gezellige bezoekje op mijn blog!
Fijne week
Groetjes Michaja

vilterietje zei

vandaag kwam ik er achter dat sittard geen postkantoo meer heeft, dus alles omgepakt in een grote envelop, postzegels geplakt, naar de brievenbus en wat denk je: brievenbusversmaller geplaatst dit in verband met nieuwjaarsknallertjes, dus vanavond naar het station gegaan, waar nog een brievenbus binnen staat, zonder versmaller. Je give away is on it's way! lieve groet en tot....riet

Elinemien zei

Heeel interessant,ik las gisteren ook toevallig dat 12 amandelen evenwaardig zijn aan 2 aspirines als je hoofdpijn/migraine hebt! Dat vond ik ook heel duidelijk! ;)

spookjes zei

ik en zoon kunnen niet zonder ons dagelijkse nootjes
nu smullen we aan amandeltjes

dorie zei

ik neem gelijk een handjevol noten naast me tijdens het surfen op het net. Leuke blog heb je!