woensdag 16 maart 2011

Muziek Give away CD BGQ Dancing with Guitar

Chris Ruebens bij gitaarbouwer Valeriano Bernal
Dancing with Guitar, een CD van het Baltic Guitar Quartet waarin mijn neef meesterlijk de akoestische gitaar bespeelt is een prachtige gitaar CD van het kwartet waarmee hij ondertussen al in heel wat landen in Europa heeft opgetreden. Momenteel speelt hij in Italië en verder staan ook nog Turkije, Cyprus en Duitsland op het programma.

Het Baltic Guitar Quartet bestaat uit Saulius S. Lipcius, Sergej Krinicin, Chris Ruebens en Zigmas Cepulenas. De CD "Dancing with Guitar" is hun visitekaartje en werd in 2008 uitgebracht. Ze brengen op deze CD een uitgebreid repertoire van "dansmuziek" voor gitaar dat gaat van in de Renaissance tijd tot heden.

Zo staat onder meer op de CD van  de Spaanse componist Manuel de Falla, de "Danza del Terror" uit El Amor Brujo. Een dynamische versie waarmee ze hun gevoel voor de Spaanse passie bewijzen en naast "Summer Dance" een eigen compositie van mijn neef Chris, één van mijn favorieten op dit mooie album.
Verder zijn er ook composities van Jonas Tamulionis een componist uit Litouwen, waar Chris momenteel woont.
De 9de en 10de track op de CD zal voor de meeste klassieke muziek liefhebbers het meest bekend in de oren klinken. Het zijn twee dansen uit de befaamde opera "Carmen" van de Franse componist George Bizet.
Dancing with Guitar is heel gevarieerd want verder zijn ook nog Ierse folk, fandango, Slavische dansen, Hongaarse dansen en zelfs Afrikaanse en Cubaanse ritmes en stijlen te horen.
Ludwig van Beethoven zei ooit "De gitaar is een klein orkest" en dat is duidelijk te horen met deze muziek gespeeld door vier fantastische gitaristen. ¡Olé!

De CD van het Baltic Guitar Quartet "Dancing with Guitar"
We wensen het Baltic Guitar Quartet veel succes toe en we mogen hierbij een CD wegschenken als Giveaway.
Je moet wel een beetje moeite doen en ook antwoord geven op de volgende vraag :
In welk stadje in de buurt van Ronda is de gitaarbouwer Valeriano Bernal gevestigd? Stuur het antwoord naar tantetuut(ad)gmail(punt)com

Voor wie nog meer informatie wil over Chris en BGQ hier de volgende links :
www.luzdelunamusic.com  is de website van de groep waar Chris mee speelt in België.
www.bgq.lt is de officiële website van het Baltic Guitar Quartet
www.myspace.com/chrisruebens de Myspace site van Chris Ruebens.

Groetjes en tot de volgende!
Eens geen Spaanse muziek daar ik mijn neef Chris Ruebens toch wel eens in de kijker wou zetten.

5 opmerkingen:

cri-cri zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tante Tuut zei

Hallo cricri, ik heb je antwoord moeten verwijderen omdat iedereen het anders kan zien. Had vergeten om mijn email erbij te vermelden. Je doet in ieder geval mee hoor en je antwoord was goed.
Liefs van Trudis

Hilde zei

Waaaaw, een muzikant in de familie, fijn zeg!!! Ben er heeeeél benieuwd naar, de genres spreken me wel aan: folk, fandango, Afrikaanse en Cubaanse ritmes.... Ik hoor enorm graag gitaar, heb trouwens in een vroeger leven (allee, toen ik nog erg jong was, een jaar of 12 moet ik geweest zijn, enkele jaren gitaarles gevolgd op de muziekschool! Ik doe zeker mee met de giveaway (heb het antwoord al doorgemaild). Een muzikale groet vanwege Hilde
PS. Hoe is jouw neef in Litouwen terechtgekomen????

vilterietje zei

dit is echt mijn muziek:)
heb geen tijd om op te zoeken, maar iedereen die wel meedoet:succes!!!!

Michaja zei

Heb je net een mail gestuurd!!!