woensdag 23 maart 2011

Muziekdag - La Quinta Estación . Tante Tuut .

Spaanse Rock Pop band La Quinta Estación (het Vijfde Seizoen) won in 2007 de Latin Grammy Award met hun derde studio album "El Mundo Se Equivoca". Het jaar dat we in Spanje aankwamen was deze band dan ook dagelijks op de radio te horen met hun nummer 1 hit "Me Muero". Dit nummer stond dan zowel in Spanje als in Mexico in de hitparade voor verschillende weken. De CD werd ook nog met platina bekroond in de Verenigde Staten, platinum en goud in Mexico en tweemaal platinum in Spanje.

De kern van La Quinta Estación zijn twee muzikanten uit Madrid: Natalia Jimenez en Ángel Reyero. Ze braken eerder in Mexico door dan in Spanje omdat veel van hun singles in de populaire en typisch Mexicaanse "ranchera" stijl waren.
Het album El Mundo Se Equivoca is een excellente Spaanse pop-rock CD. De zangeres heeft een indrukwekkende stem en de songs liggen onmiddelijk lekker in het gehoor. Het soort CD dat je graag beluistert, in ons geval, als je een lange autorit voor de boeg hebt. Je kan dan ook nog lekker het refrein meezingen, of meer, als je goed Spaans wil oefenen....al zingend.

De CD bevat 13 nummers en onze favorieten zijn:
Tu Peor Error, Me Muero, Ahora Que te vas, Sueños Rotos, Nada, Cosa de Dos, La Frase Tonta de la Semana, ¿Qué Fuí para Ti?, Tan solo Quiero Amarte.
Amai, dat zijn er negen op 13. Vandaar dat die een Grammy gewonnen heeft!

Nog meer tips om al zingend Spaans te leren
Spaans leren al zingend

Hier heb ik toch nog een video gevonden waarvan er een embed code beschikbaar was. Eén van hun tragere nummers "Sueños Rotos"

6 opmerkingen:

Mandy zei

Wat heeft die vrouw een prachtige, krachtige stem! Deze muziek maakt me nieuwsgierig, ik zag dat ze bij bol.com de cd verkopen. Ik denk dat ik die eens ga aanschaffen. Bedankt weer voor de leuke tip!

Fijne dag nog Trudis, groetjes van Mandy

Patty Biermans zei

Ga hem straks thuis luisteren want op het werk heb ik geen geluid maar ik ben wel heel nieuwsgierig. Knufzz...Peebee

Hilde zei

ga straks of morgenvroeg eens luisteren naar La Quinta Estación, als het werk erop zit.
Ook ik heb een tip om al zingend Spaans te leren: een leuke blog waar je het liedje kan beluisteren én meezingen aan de hand van de tekst (die staat er in het Spaans én de nederlandse vertaling staat er naast).
http://spaans-leren-muziek-vertaling.blogspot.com/
En voor degenen die ook graag Italiaanse liedjes horen en meezingen: ga naar http://italiaans-leren-muziek-vertaling.blogspot.com/
Un abrazo, Hilde

vilterietje zei

prachtige stem, ga zeker meer luisteren:)

cri-cri zei

heerlijk gezongen met veel ziel...hmmmm meer van dat !

Helmi zei

Dat is een goed idee, al zingend leren.