vrijdag 25 maart 2011

Feest voor het goede doel en gratis workshops

Afgelopen zondag was er een groot feest op het plein "Plaza de Alameda" in El Barrio de San Francisco in Ronda (Zuid Spanje). Het was een zomers weertje, maar liefst 20 graden, veels te warm voor de tijd van het jaar maar toch lekker meegenomen. Deze keer was het feest te voordele van de inwoners zelf. Door de crisis zijn er hier heel veel mensen hun werk kwijt en kunnen ze de verwarmingskosten en huur dikwijls niet meer betalen.


Op dit feest werden alle activiteiten gratis aan de kinderen aangeboden, dus waren we met onze "Circulo de Arte" ook van de partij om gratis workshops aan te bieden. Zo leren de mensen ons kennen en zoals ik al zei het was trouwens voor een goed doel. Uta had haar draaischijf meegenomen en liet de kinderen ware acryl kunstwerkjes maken en ik heb met de kinderen poezenhoofdjes in papier maché gemaakt.  Het was een overrompeling van creatieve enthousiaste kinderen. We hebben er allemaal stuk voor stuk van genoten.

En er is natuurlijk geen feest zonder eten en drinken. Van 's morgens vroeg al waren de koks van de partij om "migas" en chorizo te bakken. Migas zijn stukjes brood gebakken in veel olijfolie met heel veel lookteentjes, chorizo (worst) en panceta (bacon, ja sorry dit is een Engels woord, ik ken het Nederlandse woord niet meer ;-)). Dit was vroeger de kost van de arme man en nu op bijna ieder feest in het voorjaar wordt deze lekkernij (ik vind het toch wel eens lekker hoor) aangeboden, heel dikwijls gratis.

Ondertussen is de lente echt begonnen en kijken we al uit naar de volgende fiesta!
Groetjes van Tante Tuut


9 opmerkingen:

zsazsazsu zei

Daar had ik graag bijgeweest ! Lekker, creatief, zon en leuke mensen ... wat wil ne mens nog meer !

Patty Biermans zei

Wat heerlijk als je zo betrokken kunt zijn bij een festiviteit voor iedereen. Heb ik veel rescpect voor. Knufzz...Peebee

Helmi zei

Hoi Trudis, Becon= ham! Het ziet er fantastisch uit. Als het niet zo ver was kwam ik ook even kijken en proeven.

De Merle zei

O, wat een gezelligheid! Heerlijk om te lezen ook.
Groetjes en net zo'n fijn weekend gewenst!
Karin

cri-cri zei

leuk toch en het weer en de creativiteit samen is feest op zich ...geniet, geniet elke dag !!

vilterietje zei

lijkt me heerlijk om de community-sfeer weer eens even op te snuiven:) en zo met kinderen bezig zijn is zó inspirerend. fijn weekend, riet:)

Margreet zei

Wat zal iedereen genoten hebben, zowel van de workshops als alle andere activiteiten én het mooie weer natuurlijk!
Panceta is spek en erg lekker in allerlei gerechten hier in Spanje :-)

Michaja zei

Heerlijk dat soort dagen! Helemaal als het mooi weer is en dat is het!!!

Hilde zei

Hoi Trudis, wat een heerlijke activiteiten organiseren jullie daar toch in 't zuiden!!! De kinderen zullen er zeker en vast van genoten hebben! En de volwassenen ook uiteraard! Geniet van het weekend, un abrazo de Dilbeek con mucho sol!!! hilde ;)))