vrijdag 30 september 2011

De verhuis van Ronda naar Antequera

We hadden al een tijdje het gevoel dat we Ronda gingen verlaten, maar we hadden geen idee waarheen. Tot onze dochter zei "Waarom ga je niet eens kennis maken met Antequera, het is er heel leuk!". Wij dachten, ja natuurlijk al haar vrienden wonen daar en ze zou maar al te graag naar Antequera willen verhuizen. Op een dag hebben we dan toch de auto genomen en zijn we richting Antequera gereden en het weekend daarop reden we terug en terug en terug... We hadden echt het gevoel dat we daar thuis hoorden en ik had soms het gevoel van in Gent te zijn. Niet dat het op Gent lijkt, maar de sfeer gaf me toch dat gevoel. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig heb ik 5 jaar in Gent gewoond en die stad heeft toch iets speciaals in mij achtergelaten hoor!

Dus begon in juni onze zoektocht naar een huis. Ik had zo mijn prioriteiten en één ervan was dat ik een huis wou huren zonder meubelen, we hebben ondertussen onze eigen spulletjes en ik wou ruimte in het huis en met een overvloed aan meubelen gaat dat niet. Dat was dus makkelijker gezegd dan gevonden, de meeste huizen en appartementen worden hier in Antequera namelijk bemeubeld verhuurd, maar na enig zoekwerk hebben we dan toch ons stekje gevonden.

We hebben heel veel licht in huis, ik kan koken op gas (wat ik het liefste doe) en heb plaats zat voor al mijn planten in potten. Het centrum van Antequera is op 10 minuutjes te voet en aan de overkant van onze straat ligt een park met gras en veel planten. Pantoufle (onze hond) kan er heerlijk ravotten met haar vriendjes en voor ons is het ook genieten want op het hoogste punt heb je zicht over gans Antequera.

Er is nog veel te ontdekken hier maar daar zullen jullie in de toekomst ook kunnen van meegenieten want nu kan ik terug een heleboel verhalen kwijt over Antequera.

Prettig weekend allemaal en Hasta Pronto!
Tante Tuut

5 opmerkingen:

vilterietje zei

het klinkt allemaal heel aantrekkelijk! vooral voor jullie dochter moet het heerlijk zijn om dicht bij haar vrienden te wonen:)

zohra zei

Waauuww dat huis ziet er geweldig uit, dat zou ook in mijn smaak vallen
Veel succes in je nieuwe thuis
Liefs Zohra

cri-cri zei

als de sfeer er een beetje zoals in gent is , moet ik daar zeker ooit eens komen van proeven ;-)... maar jullie stekje ziet er een heel moie stek uit ...

Agi zei

Veel plezier in jullie nieuwe woonst!

Hilde zei

Ben toch eens komen piepen hoor (ondanks mijn eigen blogpauze). Waaaaw, dat ziet er echt een zaaaaaaaalig huis uit! Zoals je alles beschrijft (het huis, de omgeving, het park, het uitzicht.....)kan het niet anders dat jullie hier super graag zullen wonen! veel geluk, liefde, inspiratie en levensvreugde in jullie nieuwe stek! :-))