zondag 30 oktober 2011

Antequera Zuid-Spanje . Tante Tuut .

"The Face"
We wonen nu ongeveer 2,5 maand in Antequera (Zuid-Spanje) en beginnen een beetje wegwijs te geraken in de vele straatjes van het centrum. Zo weten we nu ondertussen dat Plaza de Castilla (dichtbij Plaza de Toros) de plaats is waar iedereen afspreekt. Op deze Plaza staat een standbeeld van twee geliefden die zich van de rots werpen omdat hun liefde niet mag zijn. De rots is daarom genaamd La Peña de los enamorados, de rots der geliefden. Er hangt hier ook een bepaalde legende aan vast, maar dat vertel ik later nog wel eens in een afzonderlijke post. Wanneer je vanuit een bepaalde hoek naar deze rots kijkt dan zie je het profiel van een gezicht, daarom wordt deze rots ook wel "The Face" genoemd onder de jongeren en in de volksmond "El Indio".


Er zijn hier ook heel wat kruidenwinkeltjes (herbolarias) in Antequera (Zuid-Spanje) en ik heb ook een tweedehandswinkel ontdekt, waar ik heel blij mee ben. Wanneer je er iets koopt dan zeg jij hoeveel je ervoor wilt geven, waar kom je dat nog tegen, de opbrengst gaat integraal naar de minderbedeelden in de maatschappij en de winkel wordt enkel door vrijwilligers gerund.

Casa de la Juventud
Het Jeugdhuis, of "La Casa de Juventud", ook wel "La Casa Roja" genaamd omdat het in het rood is geschilderd, staat helemaal ten dienste van de jeugd. Je vindt er een zaal waar je kan studeren, een computerzaaltje, een ruimte waar cursussen kunnen worden gegeven en ze organiseren heel wat optredens voor de plaatselijk Jeugd en hun bandjes. La Casa de Juventud in Antequera bevindt zich rechtover La Plaza de Toros

Centro Comercial "La Veronica"
Er is ook een overdekt winkelcentrum "La Veronica" waar heel wat winkels ondergebracht zijn. Persoonlijk hou ik daar niet zo van, ik ga liever naar de kleinere winkeltjes in het centrum van Antequera (Zuid-Spanje), dat vind ik veel gezelliger. Alleen in volle zomer wanneer het zo heet is dat je niet buiten kunt komen is het aangenaam fris in "La Veronica" en dan gaan we wel eens een koffie drinken daar.

Volgende week mogen we onze museumkaart voor residentes gaan afhalen en dan kunnen we naar hartelust alle museums gaan bekijken. Dus de volgende post over Antequera zal zeker en vast gaan over één van de vele mooie museums.

7 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Oh...wat een prachtige vloer ligt daar....gesubsidieerd door de Europese Unie ???
Leuk dat jullie je er een beetje thuis gaan voelen. Dat heeft tijd nodig he....?

vilterietje zei

het allerleukste is dat je leest dat jullie genieten in spanje en alle mooie dingen waarderen. heerlijk om mensen tegen te komen die zo positief in het leven staan:)

cri-cri zei

altijd heerlijk als er tweedehandswinkeltjes in de buurt zijn en idd kleinere winkels hebben meer dat eigene van de bevolking ....

Patty Biermans zei

Zo te horen hebben jullie alles wat je hartje begeert! Fijn dat jullie het naar je zin hebben. knufzz....peebee

Helmi zei

Klinkt erg goed, geniet van de kunst en cultuur en alle musea van Spanje.

Hilde zei

Fijn dat jullie in de streek leuke plekkjes/ winkeltjes beginnen te ontdekken. En die rots, waaaaaw, wat is die mooi! Ik zie er inderdaad een gezicht in als ik mijn hoofd wat schuin naar rechts draai. Moesten we er ooit in de buurt zijn... geganrandeerd dat we hem beklimmen! Van boven heb je zonder twijfel een prachtig uitzicht! Cariños, Hilde

brigitte.bauwens3 zei

Da's leuk ! Hasta luego ! Brigitte