zondag 4 december 2011

Cruzcampo "Gran Reserva"-Godendrank uit Spanje . Tante Tuut .

Cruzcampo Gran Reserva
Zoals iedere zaternamiddag gaan we rond 2 uur een tapatje eten met een lekkere wijn of biertje, even ontspannen na een drukke werkweek. Gisteren zijn we naar de Plaza de San Francisco (Antequera, Spanje) gegaan, hier beter bekend als de Plaza del Pino omdat er een grote pijnboom op het pleintje staat. Het was nogal bewolkt zodat de meeste mensen binnen gingen zitten, goed voor ons want zo konden we buiten een plaatsje uitkiezen waar de zon wel scheen als ze tevoorschijn kwam. Het is er heel gezellig, lekkere zelfbereide tapas en een uitstekende service. Ons lievelingsplekje om te gaan genieten.

Maar wat hebben we gedronken?

Vorige week viel ons oog op een nogal speciaal geserveerd biertje een paar tafeltjes verder en vroegen welk soort bier dit was. Het was een Cruzcampo, Gran Reserva dan nog wel, dus dat kon niet anders of dat was één of andere godendrank ;-). En als echte Belgen zijnde moesten we dit toch eens proberen.

Hoe wordt de Cruzcampo Gran Reserva in Spanje geserveerd?
Het wordt geserveerd in een koelemmer zoals Cava of Champagne met twee ijskoude glazen erbij. Dit is hier in Spanje de gewoonte om het bier ijs maar ijskoud te drinken. We hebben onze glazen even laten bekomen en de Cruzcampo Gran Reserva ook om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen. En we hebben genoten met volle teugen!

Eigenschappen van de Cruzcampo Gran Reserva
Aan de mooie fles hangt een labeltje met extra informatie over het bier. Er staat een "Nota de Cata" op, een smaakbeschrijving en ook de ideale serveertemperatuur: 5º-7º.
De color ámbar brillante, espuma elegante, compacta y cremosa. Aroma intenso y agradable que le aporta el tueste de la malta....
Toch mooi hé dat Spaans, maar ik doe nu verder in het Nederlands :

  • Schitterende amberkleur, fijne schuimkraag, compact en romig. Aangenaam intens aroma door de gebrande malt die erin zit.
  • Eerste sensatie is lichtjes zoet die doet denken aan een subtiele contact met een mousse met tonen van gedroogd fruit met honing en een beetje drop. 
  • Lange en bittere afdronk waarbij de hopsmaak sterk naar voor komt.
  • Verder op het label van de Cruzcampo Gran Reserva staat nog dat het een excellente combinatie is van aromatische hopbellen en een selectie van de beste maltsoorten met een intense smaak en een evenwichtige body. Het resultaat van een lange rijping op de traditionele manier in de bierkelders van Cruzcampo.
PROOST!
Wie van lekker bier houdt, klik dan hier, een beschrijving van een godendrank uit België ;-)

9 opmerkingen:

Cash en Els zei

Hmmm, klinkt goed, zeker met een plekje in de zon ;o))
Fijne zondag!!

Birgitte aka Bietje zei

Casa del Pino deed me al lachen. Ik zag Pino uit Sesamstraat al midden op het plein in volle glorie staan.
En de omschrijving van de Cruzcampo Gran Reserva, liet het water in de mond lopen. Het is vast hier niet te krijgen.

Janny de Roo zei

Dat bier leek mij zo lekker beschreven dat ik het even op ging zoeken op het Internet.....maar snik, snik, het is hier niet te krijgen, lijkt het.....wat een bofkonten zijn jullie..!

inge zei

weeral een weetje voor als we er nog eens zijn...

vilterietje zei

....een plek onder de zon en een lekker biertje....wat wil je nog meer:) proost!

zsazsazsu zei

Ik hou absoluut niet van bier, maar gelijk gij dat kunt beschrijven, ewel ne mens zou er toch goesting in krijgen.

Patty Biermans zei

Dat klinkt geweldig lekker!! En als ik bier zou lusten zou ik hem zeker eens willen proeven :)) knufzz...peebee

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn man mij geholpen heeft bij de beschrijving van de eigenschappen van dit lekker biertje, hij is daar ne kei in ;-)

Unknown zei

mijn man zal die Cruzcampo als biergenieter ook wel best kunnen appreciëren denk ik! Dus als we nog eens Spanje aandoen....