zaterdag 3 december 2011

Gekko achter het vilten hart

Gekko Spanje
En wat zag ik deze morgen bij het raampje aan de voordeur? Achter het vilten hart dat daar hangt zit er een gekko verscholen, hij zal het daar zeker lekker warm hebben. De ijzerdraad die je ziet is de bewapening in het glas. Hij zit hier al gans de zomer op het terrasje aan de voorkant van het huis en wanneer Pantoufle onze hond hem in de gaten krijgt dan kruipt hij lekker naar omhoog naar een veilig plekje waar ze er niet aan kan, slim van Guust, want zo noemen we hem.

Hier noemen ze de beestjes "salamanquesas" (tarentola mauritanica). Je ziet ze heel veel hier in Spanje s'avonds op de gevels van de huizen en hebben een groen-bruine kleur. Ze zitten heel stil en geduldig hun prooi af te wachten en wanneer er een insekt in hun buurt neerstrijkt, dan zie je ze er vliegensvlug op afgaan om daarna heerlijk van hun lekkernij te genieten. Af en toe, wanneer s'avonds de ramen openstaan komen de gekko's ook gewoon binnengewandeld, in het begin schrok ik daar soms van maar nu ben ik blij wanneer ze in onze slaapkamer zitten. Zo hebben wij lekker geen last van vliegen of muggen.

Ik hoop dat Guust de gekko nog een tijdje blijft leven want we zijn er zo gewend aan geraakt om hem hier of daar te zien en zonder dat we het zelf beseffen gaaan we naar hem op zoek wanneer we buiten komen. Waar zou hij zich morgen verstoppen?

6 opmerkingen:

vilterietje zei

hahaha! hij is bij jullie in elk geval van "harte" welkom:)
fijn weekend!!!

zsazsazsu zei

ik ben zot van die pootjes met leuke tenen !

Anoniem zei

Gekko's, salamanders en leguanen zijn vetcoole beesten vinden mijn zoon en ik!
Groetjes aan jullie kangoeroe ;-)

Patty Biermans zei

Ik vind het een prachtige foto! Het lijkt wel of je hem getekend hebt op het vilt en ik vind zijn pootjes zooooooo lief!! hmmm. knufzz...peebee ps. bedankt voor het mooie kado!! We hebben vanmiddag samen zitten genieten van het mooie Spanje :*

Unknown zei

leuke beestjes vind ik die gekkos! mooi meegenomen dat ze jullie verlossen van lastige vliegen en bloeddorstige muggen! ;-D

inge zei

we zagen er idd ook heel wat toen we in spanje waren en ze zijn beeldschoon...geniet maar van Guust