woensdag 21 december 2011

Heerlijk koesteren bij het haardvuur

Nu het in het noorden probeert te sneeuwen krijgen wij hier onze eerste vrieskou. Overdag schijnt het zonnetje en warmen we ons af en toe op het bankje buiten zoals de katten ;-) 's Morgens en 's avonds is het gezond koud en dragen we onze dikke wollen truien en sokken en hebben we onze manta's aan, dit zijn de typische Spaanse kamerjassen, iedereen draagt die hier binnenshuis, zo blijven onze benen ook warm.

Het huis waar we nu in wonen is het eerste waar de warmte in huis blijft. Overdag gaat het gaskacheltje op wieltjes overal mee in huis, maar 's avonds steken we gezellig de haard aan en koesteren we ons voor het haardvuur. En weet je, dit is eigenlijk veel leuker dan tv kijken.

Hier zie je nog het resultaat van de gesponnen wol met de drie kleuren die ik eerder deze week kaarde.
Genieten jullie al van een witte kerst?

Groetjes van TT

8 opmerkingen:

zsazsazsu zei

totaal geen kerstsfeer hier, eerder stakingsmiserie met alle gevolgen vandien. Regen en kou ! Dat ziet er daar bij jullie een
stuk gezelliger uit hoor. De wol is heel mooi
geworden.

Anoniem zei

Wij genieten in Belgenland ook van het haardvuur en dan heb ik ook geen TV nodig! Zalig om erin te zitten staren en weg te dommelen!

cri-cri zei

de tv is hier ook vaak uit ...te veel creatieve projecten en de houtkachel en een glaasje wijn zorgen voor nog wat extra gezelligheid ...het beetje sneeuw dat we hadden is weg en ipv kregen we literkes regen ...echt Belgisch zou ik zeggen ;-)

Hilde zei

wij hebben ons hout ook al klaar liggen om dit weekend in de haard mee te branden! niks mooier en gezelliger dan een heerlijk warm, knetterend vuurtje terwijl het buiten waait, regent, stormt, sneeuwt of vriest!

Patty Biermans zei

Zou willen dat ik een haard had, maar daar hebben we wat op gevonden. We hebben een dvd met haardvuur inclusief knappend geluid. Niet warm maar wel gezellig :))) knufzz...peebee

Saartje Kraal zei

Vorige week even een winterprikje en een klein beetje sneeuw, maar nu koud en nat, vooral nat!
De kerstsfeer komt hier ook stilaan binnen, mag ook wel met de nakende kerstfeestjes!
Geniet van de donkere dagen en fijne kerst!
Groetje van Saartje

vilterietje zei

lekker haardvuurtje!
gisteren was er een heel flauw sneeuwbuitje, dus misschien nog een witte kerst.
geniet van jullie lekker warme jassen:)

brigitte.bauwens3 zei

Hier brand de kachel elke avond en als we thuis zijn ook overdag. Vandaag met een wat zieke Kobe kerstkoekjes gebakken en deze avond nog een trommel vol rotskes gemaakt; 't ruikt hier zalig ! Geen sneeuw te bepeuren hier en voor kerst geven ze zonnig maar een ietsje kouder weer !