zondag 22 april 2012

Een Flinke Hap Verse Lucht . Tante Tuut .

Mijn zaterdag morgen wandelingen
Ja, dat zijn mijn zaterdagmorgen wandelingen, een flinke hap verse lucht in adamen en alles vergeten. Wandelen geeft me vrijheid, vrijheid om te denken en te zien wat ik wil. De ene stap na de andere, zo kom ik in mijn eigen ritme. Het ritme van mijn eigen leven dat leidt naar nieuwe ontdekkingen. Eerst zie ik de huizen aan me voorbijtrekken, ieder met zijn eigen karaktertrekken. Sommige huizen zijn heel statig, andere somber en éénvoudig. Ik hou van allebei, maar het meest hou ik van huizen met veel planten en hier en daar een fruitboom. Sinaasappelbomen en citroenbomen hebben mijn voorkeur. Wanneer ik dan voorbij zo een boom passeer tijdens mijn wandeling dan word ik helemaal bedwelmd door de doordringende geur van hun bloesems. Die geur maakt me week vanbinnen, ik beeld me in dat ik in een sappige sinaasappel bijt...heerlijk. Verderop kom ik een bougainvillae tegen die trots tegen de gevel opklimt en onnodige bezoekers afremt met zijn scherpe doornen.
Olijfbomen met knoestige stammen
Ik zie nu het pad al dat naar de campo leidt, de bergen in de verte, de vele olijfboomgaarden met hun oude, knoestige stammen. De vele jaren hebben de bomen getekend, ze zijn prachtig en weten dit ook. De honden langs mijn pad laten me weten dat ik niet welkom ben op hun terrein. Op een verlaten stukje grond zie ik een oude Diane Citroën, ik kan het niet laten om een foto te nemen. Nu het pad rechts nemen want ik wil langs het grindpad de volle natuur in en mijn longen helemaal laten vollopen met verse buitenlucht. Dit is duidelijk een route voor voetgangers en fietsers. Weet je, hier doen heel veel mensen dagelijks hun wandeling, van jong tot oud.


Diane Citroën
The Proclaimers zingen nog altijd uit volle borst in mijn oren. Ja, ik heb mijn iPod meegenomen want met muziek gaat alles veel beter :-) en aangezien ik alleen ben hoef ik tegen niemand te praten. Alleen te luisteren naar de melodie en te kijken naar de prachtige natuur om me heen. Regendruppels...ik besluit om door te stappen, het is nu minsten nog driekwart uur lopen vooraleer ik thuis ben. Met een beetje geluk ben ik niet drijfnat. Er is plots geen kat meer te bespeuren. Een druppel regen en iedereen vlucht hier binnen, grappig is dat.

Papaverbloemen
Nu begint de beklimming weer, het is niet zo stijl, het gaat langzamerhand. Maar toch stijl genoeg om kramp in mijn kuit te veroorzaken, ik doe het wat rustiger aan want nat zal ik toch wel zijn. In de verte zie ik het ronde punt dat me eerst naar de campo leidde. Ik ben nog ongeveer 20 minuten van huis, dus nog eventjes doorbijten met mijn wandeling.

Prachtige bloemen aan prachtige bomen
Het is opgehouden met regenen toen ik de straat overstak naar onze straat. Ik bel aan, mijn man en hond komen me begroeten. Heerlijk om terug thuis te zijn in het vertrouwde nest waar ik mij met een kop thee in mijn lievelingszetel nestel, nog nagenietend van mijn wandeling. Ik zou die zaterdagochtend wandelingen voor geen geld meer willen missen, want die betekenen....tijd voor mezelf!

5 opmerkingen:

De Merle zei

O, wat heerlijk om zo lekker door te stappen, allen met jezelf en de natuur.
Weet je wat ik ga doen?
Aankleden (zondagochtenden...) en ook een wandeling maken!
fijne zondag,
Karin

Hilde zei

heerlijk zulk een lange wandeling in volle natuur, alles observeren, de spiertjes eens goed hun werk laten doen en het hoofd vrij maken voor alles wat je maar te binnen schiet! fijne zondag nog! groetjes, Hilde

petronille zei

Wat lekker, zo even wandelen. Maar voor mij geen wandelingen meer in de bergen of heuvels, want oh zere knieën, oh zere heupen... Dus ik beperk me tegenwoordig tot een rondje polder achter het huis. Groetjes, Petra

luc zei

Ik vind het ook altijd heel deugdzaam om met jezelf te gaan wandelen.

Saartje Kraal zei

Op die locatie zou ik constant wandelen!
Even je hoofd leegmaken... zalig!
Groetje van Saartje