Stevige wintersoep |
Ik kan het dan ook niet nalaten om deze heerlijke maaltijdsoep aan jullie te serveren. De bloedworst die je hier in Spanje koopt kan je helemaal niet vergelijken met deze van Nederland of Belgiƫ, hij smaakt totaal anders en is klaargemaakt met reuzel met heel veel paprikapoeder erin.
Wat heb je nodig voor deze maaltijdsoep met witte worst en bloedworst
Voor 4 personen
- Halve bloedworst
- Halve witte worst
- 1/4 witte kool
- Grote ajuin
- 3 grote tenen knoflook
- 2 middelmatige aardappelen
- piquillo paprika
- peper en zout
- marjolein
- tijm
Stevige Andalusische winterkost |
Hoe maak je deze maaltijdsoep met witte worst en bloedworst
- Snij de ui in kleine stukjes en fruit hem in de pan.
- Doe er daarna de fijngesneden look bij en roer goed om.
- Voeg nu de in repen gesneden witte kool toe, blijf een aantal minuten goed doorroeren en voeg daarna de piquillo paprika en de in stukken gesneden aardappelen toe.
- Voeg 1 liter water toe en breng op smaak met peper, zout, marjolein en tijm.
- Snij de worst in stukken en doe hem bij de soep.
- Laat de soep ongeveer drie kwart uur op een middelmatig vuur lekker doorpruttelen - in de snelkookpan is dit 15 minuten.
- Serveer met zelfgebakken brood.
Smakelijk!
Tante Tuut
4 opmerkingen:
heb geen idee of het lekker is, maar het ziet er heerlijk uit! we eten bloedworst rauw of gebakken, maar nog nooit in de soep geprobeerd. val ie niet helemaal uit elkaar?
lieve groet en smakelijk, riet:)
spijtig dat ik de geur niet kan opsnuiven !
Ziet er heerlijk uit !
@Riet, nee hoor, de bloedworst valt niet uit elkaar, ik maak deze soep altijd klaar in de snelkookpan.
ziet er lekker uit, maar witte worst is echt niet mijn ding :-(
Een reactie posten