woensdag 5 januari 2011

De Drie Koningen - Los Reyes

De avond van 5 januari gaat hier in Ronda (en in de rest van Spanje) de cabalgata (stoet) door van de Drie Koningen of Los Reyes. Deze drie wijze mannen komen cadeautjes aan de kinderen brengen, net zoals in Nederland en België de Sint dit doet. Los Reyes zijn in Spanje de grote kindervrienden, maar ook volwassenen geven cadeautjes aan elkaar. Iedereen is in een opperbeste stemming en er heerst een leuke sfeer op straat want iedereen komt buiten om naar de stoet te gaan kijken. Morgen is er dan ook een feestdag en heeft iedereen vakantie, dus er kan deze avond naar hartelust gevierd worden! Fiesta!Olé!

Dit liedje van de Drie Koningen werd vroeger bij ons gezongen toen we zelf nog een kind waren.

Drie koningen, drie koningen, 
geef mij nen nieuwen hoed,
mijnen ouwen is verslete,
ons moeder mag 't nie wete,
ons vaoder heget geld op de rooster neergeteld.


Groetjes van Tante Tuut


En hier de cabalgata 2011 te Ronda

3 opmerkingen:

Hilde zei

Ziet er heel carnavalachtig uit, maar dan wat 'heiliger'. Mooie kostuums en vrolijke muziek! Het 'driekoningenzingen' is bij ons in België blijkbaar een beetje uit de mode geraakt. Waar is de tijd dat ik met mijn zus en/of vriendinnen verkleed als drie koningen de straat optrok en aan de huizen aanbelde. Als er werd opengedaan zongen we inderdaad bovenstaand liedje en kregen we wat centjes toegestopt. Later hebben onze jongens die traditie verder gezet (toen ze nog te klein waren om alleen de straat op te trekken, ging ik met hen mee om een oogje in 't zeil te houden). Nu krijgen we soms volwassen driekoningen aan de deur, die het geld dat ze toegestopt krijgen schenken aan een goed doel. Fantastisch toch nietwaar? Prettige dag nog vanavond en morgen lekker uitslapen na al dat feesten! groetjes, Hilde

vilterietje zei

het bracht mij ook al een beetje in de "vastelaovessfeer"! zo'n leuke traditie en vooral leuk dat er zoveel kinderen aan mee doen.
lieve groet en tot...riet:)

mevrouw Duck zei

wat een leuk filmpje. En schattig al die kindertjes. Zo zie je maar ieder land heeft zijn eigen tradities